Τοπικές

Ο Δήμος Δομοκού συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

O Δήμος Δομοκού συμμετέχει, με τη διοργάνωση δράσεων, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16-22 Σεπτεμβρίου. Η ΕΕΚ είναι ένας θεσμός που προάγει την βιώσιμη αστική κινητικότητα και το θέμα που επιλέχθηκε για το 2021 είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα».

Η επιλογή για το φετινό θέμα αποτίει φόρο τιμής στις δυσκολίες που βίωσε η Ευρώπη – και ο κόσμος – καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Αντικατοπτρίζει, επίσης, τις δυνατότητες για αλλαγή που προκύπτουν από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση των πρωτοφανών συνθηκών της πανδημίας του COVID-19, οι πόλεις και οι δημοτικές αρχές κατέφυγαν σε δημιουργικούς, καινοτόμους και ανθεκτικούς τρόπους. Φέτος, η ΕΕΚ γιορτάζει την ανθεκτικότητα και τα επιτεύγματα των πόλεων, και παράλληλα στοχεύει στη διατήρηση αυτής της δυναμικής. Οι τάσεις που ξεκίνησαν πέρυσι, όπως η αυξημένη ενεργή κινητικότητα και η χρήση κινητικότητας χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών ρύπων χρήζουν περαιτέρω προώθησης.

Ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ο Δήμος Δομοκού καλεί τους δημότες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ή να περπατούν, όπου είναι εφικτό, για τη μετάβασή τους στον χώρο εργασία τους, να κάνουν με τα πόδια αποστάσεις μικρότερες των 20 λεπτών, ενώ μπορούν να γίνονται με ποδήλατο ή περπάτημα μετακινήσεις για ψυχαγωγία εντός του δήμου, δηλαδή για μια επίσκεψη σε ένα φίλο ή συγγενή.

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε δράσεις τις οποίες διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δομοκού, τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης και την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των δράσεων εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close