Σημαντικές

ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩ

Με μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας στη φαρέτρα του , ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος , προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή του  «Ράλλυ Ακρόπολις»  στο Δήμο Λαμιέων . Η σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το Ράλλυ Ακρόπολις εξελίχθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης στις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δημάρχου  για την εξασφάλιση αυτής της παγκόσμιας διοργάνωσης .  Είναι χαρακτηριστικό οτι  η   εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων συγκέντρωσε την ευρύτερη διαπαραταξιακή συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου ,αφου  από όλους τους δημοτικούς συμβούλους , υπερτονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης  μιας τέτοιας πρωτοβουλίας για τη  διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις  στο Δήμο Λαμιέων, για πολλαπλούς λόγους, που αναλύθηκαν διεξοδικά στη συζήτηση.

Τελικά μετά απο διεξοδική συζήτηση δύο και πλέον ωρών αποφασίστηκε   ομόφωνα να εγκριθούν οι μέχρι τώρα ενέργειες του Δημάρχου Λαμιέων, σε σχέση με την προδικασία, προετοιμασία και υποβολή σχετικού αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διεξαγωγή του «Ράλλυ Ακρόπολις» (Rally Acropolis), ως αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), στο Δήμο Λαμιέων . Το Δημοτικό συμβούλιο με την ψήφο του εξουσιοδότησε το Δήμαρχο να προβεί σε οποιες ενέργειες απαιτηθούν για να πάρει η Λαμία τη διοργάνωση .

 

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  για τη γόνιμη συζήτηση, τη στήριξη της προσπάθειας και το πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας που επέδειξαν, σε ένα αίτημα που μας ενώνει όλους , οπως χαρακτηριστικά ανέφερε .

«….Μπορεί να διανύουμε μια δύσκολη, ακόμα, περίοδο, αλλά το βλέμμα μας είναι σταθερά προσηλωμένο στην επόμενη ημέρα και το σχεδιασμό που θα χρειαστεί για μια δυναμική επανεκκίνηση” δήλωσε ο κ. Καραίσκος . Θέλουμε , είπε , να προκαλέσουμε ένα δυναμικό, σύγχρονο restart, με αναπτυξιακό πρόσημο, αξιοποιώντας αποφασιστικά όλες τις δυνατότητες του τόπου μας, ώστε το brand name της πόλης, να τοποθετηθεί στη θέση που αξίζει και δικαιούται.

”Το Ράλλυ Ακρόπολις , πρόσθεσε ο κ. Καραίσκος , είναι μια αθλητική διοργάνωση, που γεννά όμορφες μνήμες του παρελθόντος, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα ευκαιρία για τον τόπο μας, ώστε να ανοίξουμε νέους δρόμους στον τουρισμό, την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό. ‘Ενα δυναμικό γεγονός και μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε, αξιοποιώντας το ποιοτικό δυναμικό και τους ανθρώπους μας, τις ικανότητες μας και έτσι να βάλουμε τη Λαμία ξανά στο χάρτη των διοργανώσεων υψηλού επιπέδου. Μια εξωστρεφής, διεθνούς προβολής “γιορτή” του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας”.

 

Το Ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, το «Ράλλυ των Θεών», όπως το ονομάσαμε, επέστρεψε στην Ελλάδα που ανήκει και η Λαμία είναι έτοιμη να το φιλοξενήσει.»

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close