Σημαντικές

Όταν ο κ. Πέτσας προσπερνά το θέμα της ελλιπούς εφαρμογής της τηλεργασίας και μεταθέτει το πεδίο του διαλόγου.

Αφήγημα ατομικής ευθύνης και στο στόχαστρο τα SMS για άθληση

 

Είναι πολλά ένα εκατομμύριο SMS στο 13033 με κωδικό 6, που σημαίνει σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο, μετά τις εννέα το βράδυ σε μία Κυριακή με lockdown;

Εάν ληφθεί υπόψη μία εκτίμηση του 2016, που ανέβαζε τα κατοικίδια σκυλιά σε 660.000 σε όλη την Ελλάδα, καθώς και ο συνολικός αριθμός κατοίκων της χώρας, το νούμερο αυτό δεν είναι εν τέλει τόσο εντυπωσιακό.

Σημειωτέον ότι το ερώτημα που είχε δεχθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χθες στο briefing από το News24/7 αφορούσε στο γεγονός ότι το πρωί της Δευτέρας υπήρχε σημαντική κίνηση στους δρόμους, στο εάν αυτό οφείλεται σε ελλιπή εφαρμογή της τηλεργασίας και εάν η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταρχάς παραδέχθηκε ότι αυτό το lockdown διαφέρει εκ των πραγμάτων από την καραντίνα της άνοιξης, δεδομένου ότι λειτουργούν δημοτικά και νηπιαγωγεία, πράγμα που συνεπάγεται μεγαλύτερη κινητικότητα των πολιτών. Και μετέθεσε τη συζήτηση στις εξόδους για σωματική άσκηση τις βραδινές ώρες.

Ενώ και στην εισαγωγική του τοποθέτηση, αλλά και με αφορμή άλλα δημοσιογραφικά ερωτήματα, είχε μιλήσει για ατομική ευθύνη και είχε συνδέσει τη διάρκεια του lockdown με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων από τους πολίτες.

Αντιδράσεις προκάλεσε κυρίως το γεγονός ότι ο κ. Πέτσας προειδοποίησε με αυστηρούς ελέγχους τους πολίτες που απλώς εξασκούν τη δυνατότητα αποστολής SMS με αιτιολογία τη σωματική άσκηση ή την βόλτα κατοικιδίου, όπως επιτρέπεται από τη στιγμή που δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πολλώ δε μάλλον που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανακοίνωση του lockdown είχε μιλήσει για ανοχή στην ανάγκη για άθληση ή βόλτα στο πάρκο.

 

 

 

 

 

news247.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close