Συνταγές & Άλλα

Πανεύκολο νόστιμο κριθαρότο με γαρίδες -&-Μπουγάτσα εύκολη-&-Παρφέ με γιαούρτι αμυγδάλου

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη συνταγή.

 

Η γαριδομακαρονάδα είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Σαρακοστής (και όχι μόνο).

Αν θέλεις όμως να κάνεις μια … αλλαγή στο μενού, σου προτείνω να ετοιμάσεις αυτό το πανεύκολο και πολύ νόστιμο κριθαράκι με γαρίδες, που έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα.

Ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά!!!.

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη συνταγή. Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει !

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γλ. γλυκό μπούκοβο
  • 350 γρ. μέτριο κριθαράκι
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού
  • Ξεκινώ με ένα μπολ στο οποίο βάζω το αλεύρι με την πάπρικα και το αλάτι με το πιπέρι.
    Τα ανακατεύω απαλά και αλευρώνω εκεί ελαφρά τις γαρίδες*.
  • Σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος βάζω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρω τις γαρίδες για 2 – 3 λεπτά.
    Στη συνέχεια τις μεταφέρω σε πιάτο.
  • Στο ίδιο σκεύος συμπληρώνω λίγο ελαιόλαδο και προσθέτω το σκόρδο (λιωμένο) και το μπούκοβο.
  • Προσθέτω το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύω να λαδωθεί καλά.
  •  Στη συνέχεια προσθέτω ζεστό νερό κι ανακατεύω κατά διαστήματα έτσι ώστε να είμαι σίγουρη πως δεν θα κολλήσει το κριθαράκι.
    Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, συμπληρώνω πάντα ζεστό.
  • Μαγειρεύω το κριθαράκι για 7-8 λεπτά, έτσι ώστε να είναι al dente.
    Το κριθαράκι συνεχίζει να βράζει για μερικά επιπλέον λεπτά, ακόμα κι όταν έχουμε σβήσει τη φωτιά.
  • Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο, βάζω μέσα τις γαρίδες, τον ψιλοκομμένο άνηθο κι ανακατεύω απαλά.
  • Σερβίρω το φαγητό στο πιάτο και το πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού.

Σημείωση
* Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα γαρίδες αποφλοιωμένες, καθαρισμένες από το εντεράκι τους αλλά με την ουρίτσα τους.
Τις ξεπάγωσα, τις άφησα να στραγγίσουν και τις σκούπισα ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας πριν τις αλευρώσω.

Με αγάπη
Mamatsita

Μπουγάτσα εύκολη

Συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα εύκολη με βελούδινη κρέμα από τον Τάσο Αντωνίου! Γρήγορη και πεντανόστιμη μπουγάτσα που μοσχοβολάει βούτυρο με έξι μόλις υλικά.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Πιάτο: Γλυκά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη κλειδί: Μπουγάτσα εύκολη

 

Μερίδες: 6

 

Θερμίδες: 375 θερμίδες

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου σφολιάτας που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.

πηγη:mamapeinao.gr

Παρφέ με γιαούρτι αμυγδάλου, μήλο και βρώμη

Παρφέ με γιαούρτι αμυγδάλου, μήλο και βρώμη
ΜΕΡΙΔΕΣ2-4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ35Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

Γλυκιά, υγιεινή συνταγή που θα λατρέψετε!

#tsoulotip: Χρησιμοποιούμε πράσινα μήλα για να  εκμεταλλευτούμε την σκληρή υφή τους.

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. γιαούρτι αμυγδάλου ή επιδόρπιο γιαουρτιού σόγιας

Για τα μήλα:

4 πράσινα μήλα, κομμένα σε χοντρούς κύβους

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

4-5 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

Ηλιέλαιο, για το σοτάρισμα

 

Για τη βρώμη:

100 γρ. αλεύρι βρώμης

50 γρ. νιφάδες βρώμης

4 κ.γ. λάδι καρύδας, λιωμένο

2 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Εκτύπωσε τη συνταγή

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες48724%
ΒΑΖΑΛίπος21.1g30%
ΒΑΖΑKορεσμένα12.3g62%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες7.5g15%
ΒΑΖΑYδατάνθ.71.5g28%
ΒΑΖΑΣάκχαρα31.1g35%
ΒΑΖΑΑλάτι0g0.00%
ΒΑΖΑΙνες9g38%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τη βρώμη: Αδειάζουμε τις νιφάδες βρώμης, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη, το αλεύρι βρώμης, την κανέλα σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15 λεπτά.

2
Αμέσως μετά, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
3
Για τα μήλα: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο, τα μήλα, τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα μήλα.
4
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το τηγάνι, προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
5
Σύνθεση: Παίρνουμε τα ποτήρια που θα σερβίρουμε και ρίχνουμε στον πάτο τους λίγο από το μείγμα με τη βρώμη.
6
Κατόπιν, καλύπτουμε με λίγα μήλα και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. γιαούρτι.
7
Ύστερα, ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μείγμα με τη βρώμη, λίγα μήλα και άλλες 2-3 κ.σ. γιαούρτι.
8
Τέλος, καλύπτουμε το γιαούρτι με βρώμη και μερικά μήλα και σερβίρουμε.
.giorgostsoulis.com

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close