ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑΝέες Κυκλοφορίες

Πάνος Βλάχος – Μετά!

Θέλει θάρρος να τολμάς να βάζεις μέτρο και ρυθμό στα συναισθήματα σου, στη ζωή σου και να εκτίθεσαι. Ακόμα μεγαλύτερο να αποκαλύπτεις το βιωματικό στοιχείο των στίχων σου. Και να δεις που θα πετύχει πιο «Μετά» και θα γίνει ο ρυθμός για την καρδιά όσων τ’ ακούν. Οι άνθρωποι έχουν πολλά να πουν, μα λίγοι έχουν τον τρόπο και το ταλέντο να τα καταφέρουν με τρόπο ιδιαίτερο. Ο Πάνος Βλάχος εκπλήσσει το κοινό του και αποκαλύπτει την αλήθεια του. Ρισκάρει να πετάξει τα κουστούμια των ρόλων της μέχρι τώρα γνωστής ιδιότητας του, ως ηθοποιός και γίνεται δημιουργός τραγουδιών. Και δεν σταματά εκεί. Η έκπληξη συνεχίζεται με την συνεργασία τους και την ερμηνεία του Μίλτου Πασχαλίδη, στο τραγούδι «Αγκαλιές με ψέματα» όπου όμως η αλήθεια τους ξεχειλίζει αφοπλιστικά για τον ακροατή.

Τίτλος: Μετά

Στίχοι: Πάνος Βλάχος

Μουσική: Πάνος Βλάχος

Κάθε νέο τραγούδι είναι μία γέννα. Πηγή έμπνευσης, συναισθημάτων, έκφρασης και επαφής. Η ομάδα του musicity.gr κάθε εβδομάδα επιλέγει και εμπνέεται από ένα τραγούδι για το οποίο γράφεται μία νέα ιστορία από την Αντιγόνη Κολοβέντζου. Διαβάστε την ακούγοντας το τραγούδι της εβδομάδας.

Ποιος ο αθώος και ποιος ο ένοχος. Το κουστούμι μου ματώνει και στα χεριά μου κρατώ ένα σφυρί. Μπροστά σ’ ένα καθρέφτη δεν θα σπάσω τον αντικατοπτρισμό, μα θα βρω τον υποκινητή.

Τότε ανοίγω την ντουλάπα και διαλέγω τα κουστούμια, που για εμένα έχουν διαλέξει μέχρι τώρα οι γονείς , οι γνωστοί, οι συγγενείς μου, ένα ακόμα ο αδελφός και ένα φίλος μου παλιός.
Έτσι παίζω στη ζωή τους το παιδί, τον αδελφό, κάποιο φίλο μακρινό και εσύ τώρα μου ζητάς να τα αλλάξω.

Να ακούω τη φωνή σου απ΄ το βάθος της ντουλάπας, να φοβάμαι να απαντήσω και το φως δεν θα το σβήσω. Νιώθω πάλι παγωμένα τα δυο χέρια μου. Και πονούν λέω πολύ τα δυο μου μάτια. Γονατίζω , έτσι μπορώ να σε ακούσω πιο καλά και αν κάποιος θα έβλεπε θα νόμιζε πως υποκλίνομαι μπροστά σε όλα αυτά.

Σε στιγμές που έχουν γεμίσει μια ζωή με αγκαλιές, και που τώρα η φωνή σου λέει χτες. Ένα απόγευμα γεμάτο από γνωστές φυσιογνωμίες που όταν έπεσε το βράδυ όλα έγιναν η στάχτη που μου γεμίζει τα βλέφαρα για να μη βλέπω. Και τα χέρια μου έμειναν άδεια πάνω σε όνειρα καμένα και συμβουλές μερικά κάρβουνα.

Τώρα σκάβω να σε βρω μες τον πάτο της ντουλάπας και αν ποτέ κάποιος την πόρτα στο δωμάτιο χτυπήσει, ξέρω ψέματα να λέω , για να κρύψω την μεγάλη απουσία. Έχω θέματα γραμμένα στα σανίδια του μονού μου κρεβατιού. Όταν θα έχουν λιγοστέψει κάτι νέο θα σου βρω για να έχω κάτι να λέω σ’ ένα ενήλικο εαυτό. Τα καλύπτω μ’ ένα άσπρο μου σεντόνι και με τον φακό το βράδυ φτιάχνω μια μεγάλη οθόνη.

Είναι όλα όσα κάνω από παιδί για να έχω για παρέα το προφίλ το αληθινό. Το κομμάτι του εαυτού μου που δεν άγγιξε αγκαλιά. Και αντί για το σφυρί έχει ανθίσει στο σημείο της καρδιάς.

Τους βαρέθηκα να θέλουν το καλό μου, μια κορνίζα με πτυχίο και βαθμό διαγωγής μιας άλλης εποχής. Έτσι έκλεισα εκείνη την ντουλάπα με καρφιά που μου θύμιζαν την άλλη μου πλευρά. Τώρα κάτω από το κρεβάτι έχω μόνο το σφυρί και έτσι για οφθαλμαπάτη το κουστούμι μου το άφησα να έχει τα σημάδια από «Αγκαλιές με ψέματα».

 

Στίχοι:

Θα σε περιμένω
θα με περιμένεις

Κρύβω λόγια στη σιωπή
μην τα πάρει η ντροπή

Δεν έχω να σου πω
κάτι πιό αληθινό

Αν ποτέ δε γυρίσω
αν μόνη σ’ αφήσω
πες μου
τι θα κρατήσεις απο μένα;

Την αλήθεια μου
ή το ψέμα
λίγα χάδια
ή ένα βλέμμα
τα σημάδια απ’ τα φιλιά μου
τα τραγούδια τα δικά μου
ή τα περιττά;

Αν ποτέ δε γυρίσω
έτσι μόνος θα ζήσω
κι εσυ έτσι θα ζήσεις
χωρίς εμένα

Μ’ άλλα μάτια
άλλα χάδια
σ’ άλλο φώς
άλλα σκοτάδια

Με το νέο σ’αγαπώ σου
έναν άνθρωπο δικό σου
και τι μετά;

Τι γίνεται αγάπη μου μετά;

Θα αλλάξεις τα μαλλιά σου
και τα ρούχα τα παλιά σου
θα τυλίξεις στα σεντόνια
τα καλύτερά μας χρόνια
και τι μετά;
Τι γίνεται αγάπη μου μετά;

Θα σε περιμένω
θα με περιμένεις
γιατί έχεις τ’ άλλο μου μισό

κι αυτό να ξέρεις το μισώ

Δεν ξέρω απ’ τα δυο
αν κρατάς το πιο καλό…

 

 

 

musicity.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close