Τοπικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Λαμίας για τα αδέσποτα στο Δήμο Μακρακώμης .Ο δικαστικός λειτουργός  με εγγραφό του  το οποίο διαβιβάστηκε στον Δήμο Μακρακώμης δια του Α.Τ. Σπερχειάδας,  ζητάει απο το Δήμο να του γνωστοποιήσει  άμεσα τις ενέργειες που εχει κάνει  σχετικά με την καταγραφή, περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση και επανένταξη αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας .  Για το θέμα αυτό συνεδρίασε στην Σπερχειάδα η νεοσύστατη 5μελής επιτροπή του Δήμου Μακρακώμης, για την παρακολούθηση και εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς .

Η επιτροπή αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο  Παναγιώτη Κοντογεώργο Αντιδήμαρχο, ως Πρόεδρο, και τους Κωνσταντίνο Καφώρο κτηνίατρο, Βασίλη Τσιαμπούλα εκπαιδευτή σκύλων, Αναστασία Γιαννέλου και Ιωάννη Παρασκευουλάκο ως μέλη.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Μακρακώμης κ. Κοντογεώργο ο Δήμος έχει υπογράψει συμβάσεις με δύο κτηνιάτρους και έναν εκπαιδευτή σκύλων, με αντικείμενο εργασιών: στειρώσεις αδέσποτων σκύλων, ηλεκτρονική σήμανση, προληπτικό έλεγχο, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών κλπ. Επίσης εχει τοποθετήσει πιλοτικά μία ταΐστρα για σίτιση των αδέσποτων σκύλων σε μια από τις κοινότητες, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζεται η εγκατάσταση όμοιων ταϊστρών σε όσες κοινότητες παραστεί ανάγκη.

Ενημερωτικά ο κ. Κοντογεώργος αναφέρει οτι εχει εγκριθεί κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου, ποσού 3.000 ευρώ, για αγορά ζωοτροφών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να σιτίζονται οι αδέσποτοι σκύλοι , ενω εχει ανευρεθεί αγροτεμάχιο κατάλληλης έκτασης (περίπου 15 στρεμμάτων) ώστε να δημιουργηθεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος είναι στην διαδικασία συγκρότησης και υποβολής φακέλου προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενταχθούμε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος 2”,χρηματοδότησης της κατασκευής του πιο πάνω καταφυγίου, που θα περιλαμβάνει 60 θέσεις για αδέσποτα, κτίριο διοίκησης και κτηνιατρείο.

Η Επιτροπή του Δήμου Μακρακώμης θα ζητήσει  από τους Προέδρους των κοινοτήτων όπως σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενημερώσουν τον Δήμο και την επιτροπή για τα τυχόν αδέσποτα σκυλιά που υπάρχουν στον χώρο ευθύνης τους, και παράλληλα να  υποδείξουν κατάλληλους χώρους εκτός οικισμού, στους οποίους να μπορούν να εγκατασταθούν ταΐστρες όταν παραστεί ανάγκη.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close