ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάρκο των ψυχών. Το πιο creepy εναλλακτικό μουσείο.-ΒΙΝΤΕΟ-

Πάρκο των ψυχών. Το πιο creepy εναλλακτικό μουσείο. 1.000 μέτρα ύψος και 40 λεπτά από Αθήνα.

Το Πάρκο των Ψυχών, η ζωντανή μνήμη του Σανατόριου Πάρνηθας. Τα γλυπτά που έδωσαν “ζωή” σε νεκρούς κορμούς δέντρων και προκαλούν απόκοσμη ανατριχίλα.

Εμπνευσμένος από την ιστορία του Σανατορίου Πάρνηθας ο γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης επέλεξε τον χώρο απέναντι από το επιβλητικό και γεμάτο μνήμες, εγκαταλελειμμένο πλέον Σανατόριο, για να δημιουργήσει, αφιλοκερδώς, “Το Πάρκο των ψυχών”.

Ένα σύνολο γλυπτών από κορμούς καμένων δέντρων από την γύρω περιοχή του Σανατορίου. Ο γλύπτης δεν χάραξε απλά κορμούς. Έδωσε “ζωή” σε νεκρούς κορμούς δέντρων εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα που κατείχαν τους τροφίμους του Σανατορίου κατά την περίοδο του εγκλεισμού τους.

Απολαύστε τη drone πτήση:

Εκθέματα όπως “Η έγκυος”, “Ο σταυρός του μαρτυρίου”, “Η νοσταλγία της μάνας για το παιδί που άφησε πίσω”, “Το ζευγάρι”, “Το αυτί”, “Το φτερό”, “Ο συλλογισμός” κ.ά. συνθέτουν αυτό το εναλλακτικό αν μη τι άλλο μουσείο.

Απέναντι από “Το Πάρκο των ψυχών”, βρίσκεται το ερείπιο του παλιού ΞΕΝΙΑ. Αυτό ήταν το Σανατόριο που λειτούργησε μέχρι το 1960 για να το πάρει μετά ο ΕΟΤ να το κάνει αρχικά ξενοδοχείο και αργότερα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, που έπαψε να λειτουργεί οριστικά στα μέσα της δεκαετίας του 1980, Από τότε το κτίριο ρημάζει.

Στο χώρο αυτό νοσηλεύτηκε στα τέλη του 1937 και για 6 μήνες ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όπου εκεί έγραψε και την “Εαρινή Συμφωνία”.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:news247.gr

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close