Σημαντικές

Περισσότερη ελευθερία κινήσεων για τους νέους ζητά ένας Βερολινέζος ερευνητής

Ο Βερολινέζος ερευνητής Κλάους Χούρελμαν, ειδικευόμενος σε «ζητήματα της νεολαίας», ζήτησε να δοθούν περισσότερες ελευθερίες στους νέους κατά το δεύτερο καλοκαίρι της πανδημίας – ακόμη και τη νύχτα.

«Είναι χωρίς καθόλου φαντασία αυτό το οποίο πολλοί δήμοι και κοινότητες έκαναν μέχρι τώρα. Έφηβοι και νεαροί ενήλικες μεταξύ 12 και 22 ετών έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους πολύ περισσότερο από άλλες ηλικιακές ομάδες. Πρόκειται για μια φάση της ζωής στην οποία πρέπει να βγει κανείς προς τα έξω, να δοκιμάσει τον εαυτό του, γιατί χρειάζεται έναν ελεύθερο χώρο για να κινηθεί και να εκφραστεί. Πολλοί νέοι θα ήθελαν επιτέλους να ζήσουν ξανά μια ελεύθερη ζωή και να μπορούν να συμπεριφέρονται και να κινούνται σύμφωνα με την ηλικία τους», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Γι αυτό και ο Χούρελμαν παρότρυνε να ελευθερωθούν ορισμένοι χώροι για δραστηριότητες αφού όμως προηγουμένως ενημερωθούν οι κάτοικοι.

«Θα μπορούσαμε έτσι, με αυτή την κίνηση να πούμε: Σεβαστείτε τη νεολαία διότι και αυτή έδειξε σεβασμό. Και γι ‘αυτό το λόγο παρέχουμε αυτή την ειδική άδεια για μερικές ημέρες», πρόσθεσε.

«Πολλοί νέοι ακόμα αισθάνονται φυλακισμένοι και νιώθουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν σωστά. Η πίεση και το αίσθημα περιορισμού θα μπορούσαν να μετατραπούν για το ένα τρίτο εξ αυτών, σε ταραχές και επιθετικότητα. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αυτό το ποσοστό των νέων έχει αυξηθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται συχνά για μια υπόκωφη, προκλητική διαμαρτυρία, η οποία εκφράζεται κυρίως από νεαρούς άνδρες με μικρές προοπτικές για σχολική και επαγγελματική κατάρτιση μελλοντικά. Αυξάνεται σταδιακά η δυσφορία τους – και από κάποιο σημείο και μετά η δυσφορία θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ταραχές», προειδοποίησε ο Χούλερμαν.

«Η πειθαρχία των νέων εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο ήταν πριν από έξι μήνες. Αρχίζει να καταρρέει. Περίπου τα δύο τρίτα συνέχισαν να συμμορφώνονται με τους κανόνες και να λαμβάνουν υπόψη τους ηλικιωμένους. Το 2020 ήταν περίπου το 30% των νέων που είχαν δυσκολίες με τους περιοριστικούς κανόνες του κορονοϊού. Αυτό το ποσοστό αυξάνεται περαιτέρω. Τώρα είναι 35% και θα συνεχίσει να αυξάνεται», σύμφωνα με τις προβλέψεις του.

Ωστόσο, ο Χούλερμαν δεν θέλει οι προτροπές του να εκληφθούν ως ένα «εισιτήριο ελευθέρας».

«Η αστυνομία θα πρέπει να αδειάζει τα πάρκα τη νύχτα εάν υπάρχει σαφής παραβίαση των κανόνων. Πρέπει να γίνεται έτσι, ώστε οι νέοι να λάβουν το μήνυμα», τόνισε.

 

 

 

 

 

 

https://www.koutipandoras.gr/

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close