Ad image

ΠΕΤΩΝΤΑΣ Ή ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ

19 Μαρτίου 2020
Updated 2020/03/09 at 10:27 ΠΜ

Είσαι από εκείνα τα άτομα που μαζεύουν ή κρατούν τα πάντα με τη δικαιολογία ότι “κάπου θα χρειαστεί”; Kάποια πράγματα στο σπίτι σου σπαταλούν τον χρόνο και τον χώρο σου και επηρεάζουν ακόμα και την υγεία σου. Καιρός λοιπόν να τα ξεφορτωθείς για να ανοίξει πραγματικά ο χώρος σου, να αδειάσουν τα συρτάρια και οι ντουλάπες σου και να ανασάνεις!

Παλιά ρούχα που δεν φοράς ποτέ πια
Ο κανόνας είναι ότι εάν ένα ρούχο δεν το έχεις φορέσει για δύο χρόνια ή δεν έχει μεγάλη συναισθηματική αξία, δεν χρειάζεται να το κρατάς. Ξεδιάλεξε αυτά τα ρούχα και ή δώστα σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα ή χάρισέ τα σε ένα συγγενικό ή φιλικό σου πρόσωπο που τα χρειάζεται.

Παλιά παπούτσια
Τα παλιά φθαρμένα παπούτσια πρέπει να πετιούνται άμεσα. Και εάν είσαι στη διάθεση για περισσότερο πέταμα, απαλλάξου και από τις τρύπιες και τις ξεχειλωμένες κάλτσες.

Παλιά μέικαπ και αρώματα
Εάν έχεις κάποια παλιά μέικαπ, κραγιόν ή αρώματα που δεν χρησιμοποιείς πια, ξεφορτώσου τα. Εάν ξέρεις ότι δεν θα τα ξαναχρησιμοποιήσεις, δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάς.

Στοίβες από παλιά περιοδικά και εφημερίδες
Εάν έχεις στοίβες από περιοδικά ή εφημερίδες που ολοένα ψηλώνουν και μαζεύουν σκόνη, είναι καιρός να τις ξεφορτωθείς.

Άχρηστα αξεσουάρ ομορφιάς
Σίγουρα έχεις κάποια αξεσουάρ ομορφιάς που απέτυχαν να σου προσφέρουν τις υπηρεσίες που υπόσχονταν και τώρα είναι στοιβαγμένα σε ένα συρτάρι ή μια ντουλάπα. Μπορεί να σου κόστισαν πολλά χρήματα, αλλά αν δεν σου προσφέρουν τίποτα, είναι καιρός να απαλλαγείς από αυτά.

Παλιοί λογαριασμοί και αποδείξεις
Πέρνα μια φορά όλα τα εξτρέ, αποδείξεις και λογαριασμούς που κρατάς και διάλεξε και οργάνωσε αυτά που ακόμα χρειάζεσαι. Τα υπόλοιπα πέτα τα ή ακόμα καλύτερα σχίσε τα σε μικρά κομματάκια (shred).

Ψευτο-σουβενίρ
Υπάρχουν σουβενίρ που αγαπάς και θα κρατάς για πάντα. Υπάρχουν όμως και σουβενίρ που κρατάς επειδή η ενοχή να τα πετάξεις σε σταματά. Αυτά πέτα τα! Ούτως ή άλλως δεν τα κοιτάς πια.

Άδεια μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά
Σίγουρα αυτό το Gold Label ουίσκι ήταν πανάκριβο. Αλλά το άδειο, σκονισμένο μπουκάλι στην κουζίνα σου δεν αξίζει τίποτα. Το αλκοόλ τέλειωσε και είναι καιρός να ξεφορτωθείς και το μπουκάλι. Μπορείς να κρατήσεις τις αναμνήσεις!

Άδειες συσκευασίες
Αγόρασες έναν υπολογιστή πριν δύο χρόνια και κράτησες τη συσκευασία του επειδή το κουτί σου φάνηκε χρήσιμο. Άδειασε το γυάλινο βάζο με τη μαρμελάδα και το κράτησες επειδή μπορεί να το χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού. Σιγά-σιγά αυτές οι άδειες συσκευασίες συσσωρεύονται και καταλαμβάνουν τον πολύτιμο χώρο σου. Καιρός να απαλλαγείς από αυτές.

Παλιά μπαχαρικά και καρυκεύματα μαγειρικής
Εάν ψάξεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου θα βρεις πολλά μπαχαρικά, καρυκεύματα και άλλα προϊόντα μαγειρικής που αγόρασες για να φτιάξεις κάποια εξωτική συνταγή και δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει για χρόνια. Σίγουρα την επόμενη φορά που θα θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις δεν θα έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Φάρμακα που έληξαν
Ψάξε τα ντουλάπια σου για φάρμακα που έχουν λήξει και πέταξέ τα. Απλά, βρες ένα ασφαλή τρόπο για να τα ξεφορτωθείς.

Μυστηριώδη καλώδια
Κάπου στο σπίτι σου βρίσκεται ένα κουβάρι από μπερδεμένα καλώδια που δεν ξέρεις από πού προήλθαν, ούτε ποια είναι η χρήση τους. Το πιθανότερο είναι ότι προέρχονται από ηλεκτρονικές συσκευές που έχεις ξεφορτωθεί πριν πολύ καιρό.

Ξεπερασμένες ηλεκτρονικές συσκευές
Πριν μερικά χρόνια αυτή η συσκευή κινητού τηλεφώνου ή το mp3 player ήταν τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά. Τώρα όμως βρίσκονται στοιβαγμένα σε ένα ράφι ή ένα συρτάρι. Πούλα ή δώρισε τις συσκευές που ξέρεις ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά.

Μάνουαλ και εγχειρίδια χρήσης
Τα εγχειρίδια χρήσης μπορεί να απαιτούν πολύ χώρο στην αρχειοθήκη σου. Θεώρησε τη δυνατότητα να τα πετάξεις, ειδικά αν μπορείς να τα βρεις online και αν ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς το προϊόν στο οποίο αναφέρονται.

Σωροί από πλαστικές σακούλες σουπερμάρκετ
Η επαναχρήση είναι καλή και οι πλαστικές σακούλες του σουπερμάρκετ μπορούν να φανούν άκρως χρήσιμες. Αλλά αν φέρνεις στο σπίτι σου περισσότερες σακούλες από αυτές που επαναχρησιμοποιείς, πολύ σύντομα θα γεμίσουν το σπίτι σου. Εξέτασε την επιλογή να τις ανακυκλώσεις ή ακόμα καλύτερα αγόρασε μια πάνινη τσάντα για να χρησιμοποιείς όταν πηγαίνεις για ψώνια στο σουπερμάρκετ.

Παλιές μπογιές
Τα τενεκεδάκια από τις μπογιές μπορεί να απαιτούν πολύ χώρο. Αν έχεις σκουριασμένους τενεκέδες με μπογιές, πέταξέ τους.

Μισοτελειωμένες εργασίες
Ο στόχος σου ήταν να τελειώσεις αυτό το κέντημα, αλλά τώρα κάθεται για χρόνια σε ένα ράφι και κάθε φορά που το βλέπεις στεναχωριέσαι. Το να βλέπεις μισοτελειωμένες, σκονισμένες εργασίες δεν είναι καλό για την ψυχική σου διάθεση. Ξεφορτώσου από αυτές.

Μικροσυσκευές κουζίνας που δεν χρησιμοποιείς
Εάν έχεις κάποιες μικροσυσκευές και εργαλεία στην κουζίνα σου που δεν χρησιμοποιείς καθόλου, δώρισέ τα ή απαλλάξου από αυτά. Σίγουρα μπορείς να βρεις καλύτερη χρήση για το χώρο που καταλαμβάνουν.

Παλιά κατεψυγμένα τρόφιμα
Εάν ψάξεις στον καταψύκτη σου, σίγουρα θα βρεις τρόφιμα (κρέατα, ψαρικά, κ.α.) που έβαλες προ αμνημονεύτων χρόνων και είτε τα έχεις ξεχάσει είτε δεν σου τραβούν την όρεξη να μαγειρέψεις. Τώρα είναι ο καιρός να αποφασίσεις τι να κάνεις με αυτά.

Έξτρα κουμπιά
Πόσο συχνά χρησιμοποιείς τα έξτρα κουμπιά που συνοδεύουν τις μπλούζες και τα πουκάμισα που αγοράζεις; Μάλλον σπάνια ή ποτέ. Και όταν τα χρειάζεσαι, έχεις μαζέψει τόσα πολλά που είναι δύσκολο να βρεις το κουμπί που ταιριάζει στην ανάγκη σου. Εάν τα μαζεύεις χωρίς να τα χρησιμοποιείς ποτέ, θεώρησε την επιλογή να τα ξεφορτωθείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

simplylife.gr

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *