Σημαντικές

Πετρέλαιο κίνησης: Έρχεται πράσινο τέλος τρία λεπτά του ευρώ ανά λίτρο

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ !

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ !

Ποιο το αντιστάθμισμα για τις επιχειρήσεις και ποιες αφορά

Επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια θα χρηματοδοτήσει το τέλος που θα επιβληθεί στο πετρέλαιο κίνησης από 1/1/21, ενώ παράλληλα θα καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του ειδικού λογαριασμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ προβλέπεται η επιβολή «πράσινου» τέλους 3 λεπτά ανά λίτρο στο ντίζελ, κάτι που αντιστοιχεί σε 4 λεπτά ανά λίτρο στην αντλία.

Για τις επιχειρήσεις υπάρχει ένα αντιστάθμισμα: Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε επιχειρήσεις υψηλής και κυρίως μεσαίας τάσης.

 

Την άρση επιβολής του πράσινου τέλους που αποφάσισε να επιβάλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος στο πετρέλαιο κίνησης , ζητά το Επιμελητήριο Φθιώτιδας . 

”Η περίοδος που διανύουμε δεν προσφέρεται για τέτοιου είδος επιβαρύνσεις”  υπογραμμίζει ο πρόεδρος  του Επιμελητήριου Φθιώτιδας  Θανάσης Κυρίτσης στην επιστολή  που έστειλε  στους  Υπουργούς Περιβάλλοντος – Ενέργειας  και Ανάπτυξης κκ Χατζηδάκη , Γεωργιάδη   .

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας αναφέρει :

«Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων πολλών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας, το οποίο έρχεται να προστεθεί ως μία ακόμη επιβάρυνση στις τόσες πολλές που έχουν επιβληθεί στα καύσιμα.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο τομέας των καυσίμων έχει δεχθεί εδώ και αρκετά χρόνια ιδιαίτερη φορολογική «κακομεταχείριση» και τέτοιου είδους μέτρα θα δημιουργήσουν ασφυκτικές καταστάσεις.

Η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε, όπου η υγειονομική κρίση διογκώνει ολοένα και περισσότερο την οικονομική κρίση, δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους επιβαρύνσεις, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη για προσπάθεια ελάφρυνσης των βαρών.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το εν λόγω ζήτημα με σκοπό την άρση επιβολής του τέλους, το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του ντίζελ κίνησης κατά 10 λεπτά το λίτρο, επιβαρύνοντας επιπλέον επιχειρήσεις και καταναλωτές”.

 

Πηγή

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close