Το site μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας!
Accept
Melodia 88FM
Notification Show More
Latest News
Teaser Από Το “Justified: City Primeval”
28 Μαΐου 2023
Ανέκδοτο: Ένας Γάλλος, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας….
28 Μαΐου 2023
Πιπεριές με χάντρες
28 Μαΐου 2023
Καμπανάκι για τη «γύμνια» των υγειονομικών δομών στα νησιά
27 Μαΐου 2023
Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2023: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις, ποιοί είναι οι δικαιούχοι
27 Μαΐου 2023
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές
    • Ελλάδα
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Νέες Κυκλοφορίες
    • Μουσικά Νέα
  • MAGAZINE
    • Cinema – Σειρές – TV
    • Βιβλίο
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
Reading: Ποια γεμιστά; Τώρα στη Σαρακοστή, να δοκιμάσεις “αδειαστά”
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές
    • Ελλάδα
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Νέες Κυκλοφορίες
    • Μουσικά Νέα
  • MAGAZINE
    • Cinema – Σειρές – TV
    • Βιβλίο
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
Melodia 88FM > ΔΙΑΦΟΡΑ > Συνταγές & Άλλα > Ποια γεμιστά; Τώρα στη Σαρακοστή, να δοκιμάσεις “αδειαστά”
Συνταγές & Άλλα

Ποια γεμιστά; Τώρα στη Σαρακοστή, να δοκιμάσεις “αδειαστά”

14 Απριλίου 2020
Updated 2020/04/10 at 10:12 ΜΜ
Share
SHARE

Λατρεμένο φαγητό τα γεμιστά! Που όμως έχει δυο “θεματάκια”. Αρχικά το ότι το χειμώνα δεν βρίσκουμε νόστιμη πρώτη ύλη για να το φτιάξουμε όπως πρέπει και το στερούμαστε από τη λίστα των λαδερών που εντάσσουμε στο εβδομαδιαίο μενού μας και, φυσικά, υπάρχει και το ζήτημα του “απ’ έξω”… Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν το περίβλημα και τρώνε μόνο το “από μέσα”!

Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης δίνει λύση στο πρόβλημα με την “απόλυτη” συνταγή του για… αδειαστά! Ιδού λοιπόν η συνταγή και το σκεπτικό του ίδιου που τον οδήγησε εκεί.

Τα γεμιστά είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά! Είναι από τα φαγητά που υπάρχουν στο DNA των Ελλήνων. Είτε είναι με σκέτο ρύζι, είτε με κιμά, είτε με κουκουνάρι και σταφίδες. Πείτε μου όμως πόσοι από εσάς τρώτε το “έξω”. Οι περισσότεροι τρώνε γεμιστά στριπτίζ!!! Αν σκεφτείς την όλη τη διαδικασία που χρειάζεται να βρεις τις σωστές ντομάτες, πιπεριές κλπ, να αδειάσεις το περιεχόμενο προσεκτικά, να γεμίσεις μέχρι το σωστό σημείο για να μην σκάσει το λαχανικό σαν να έχει φάει χειροβομβίδα και μετά να βλέπεις στα πιάτα άδεια τα λαχανικά σαν να τα έχει πατήσει η νταλίκα, είναι κάπως…

Επειδή μου αρέσουν τα γεμιστά αλλά βαριέμαι τρελά όλη την παραπάνω διαδικασία, είπα να τα βάλω χωρίς τα “απ’ έξω” και τελικά να κάνω αδειαστά! Στην πραγματικότητα είναι ένα πιλάφι φούρνου με λαχανικά και μυρωδικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό  θέλετε, καθώς επίσης και ότι ρύζι θέλετε. Στην ουσία είναι όλα τα υλικά που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε γεμιστά, χωρίς τον μπελά! Το σπίτι θα μυρίσει κανονικότατα γεμιστά αλλά με λιγότερο κόπο! Η γεύση θα είναι η ίδια αλλά χωρίς τα περιττά (για κάποιους) φλούδια. Και μην ξεχάσετε τη φέτα!!!

Υλικά για ένα μεγάλο πιρέξ (4 μεγάλες – 6 κανονικές μερίδες)
500 γρ. ρύζι γλασέ (ή καρολίνα, ή όποιο άλλο χρησιμοποιείτε στα γεμιστά)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
3 μεγάλες ντομάτες
3 πιπεριές
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
7 κουταλιές λάδι
4 κούπες νερό (και άλλες δύο για συμπλήρωμα)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200C.
  • Σε ένα multi λιώνουμε 1 1/2 ντομάτα, 1 πιπεριά, την μελιτζάνα και τα κολοκύθια.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε  τα λιωμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, τις 4 κούπες νερό, το ρύζι, τα μυρωδικά και μόλις πάρει βράση μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή ένα πιρέξ.
  • Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε 1 κούπα νερό ή λίγο παραπάνω -αν δούμε ότι είναι πολύ στεγνό, ανακατεύουμε με προσοχή.
  • Κόβουμε σε ροδέλες τις υπόλοιπες ντομάτες και τις πιπεριές και τις στρώνουμε στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε χωρίς να σκεπάσουμε για άλλη μισή ώρα τσεκάροντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
  • Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα τουλάχιστον.

Καλή όρεξη!!!

Σπύρος Παγιατάκης
www.livetobake.gr

TAGGED: ΄ΜΕΛΩΔΙΑ 88, ΛΑΜΙΑ, να δοκιμάσεις "αδειαστά", Ποια γεμιστά; Τώρα στη Σαρακοστή
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

-ΚΑΙΡΟΣ -
πρόγνωση καιρού από το k24.net
Ad imageAd image
Ad imageAd image
Ad imageAd image
Ad image
Ad image
Ad image

You Might Also Like

Εδώ ΓελάμεΕΥ ΖΗΝ

Ανέκδοτο: Ένας Γάλλος, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας….

28 Μαΐου 2023
Συνταγές & Άλλα

Πιπεριές με χάντρες

28 Μαΐου 2023
Συνταγές & Άλλα

Τα αντικαρκινικά, αντιδιαβητικά και αντιυπερτασικά οφέλη της μωβ πατάτας (εικόνες)

27 Μαΐου 2023
Συνταγές & Άλλα

Φυσικό αντιβιοτικό με σκόρδο, λεμόνι και μέλι….

27 Μαΐου 2023

Find Us on Socials

© 2022 Melodia 88FM. All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Go to mobile version

Live Chat
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?