Σημαντικές

Ποια είναι τα 161 Κέντρα Υγείας, τα οποία θα διαχειρίζονται περιστατικά CoViD-19

Θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τη λειτουργία 161 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, όπου θα μπορούν να αντιμετωπίζονται ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοϊό, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

Κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι, σε πρώτη φάση, ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου και 42 Περιφερειακά Ιατρεία (ο σχετικός πίνακας παρατίθεται πιο κάτω).

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα οσοκομεία αναφοράς.

Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Τα Κέντρα Υγείας αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ειδικά για την Αττική, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν 14 Κέντρα Υγείας, 8 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και 6 στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια.

Αυτή τη στιγμή, ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ που γίνεται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1.000 και αναμένεται να αυξηθούν κατά 500.

Επιπλέον Πληροφορίες

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close