Σημαντικές

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ –ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Στις  κάλπες προσήλθαν τη Κυριακή  στην  Φθιώτιδα τα μέλη  και οι Αντιπρόσωποι των Οργανώσεων   ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία   για να εκλέξουν την νέα  21μελή  Νομαρχιακή  Επιτροπή .

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε έξι εκλογικά τμήματα με την ψηφοφορία να γίνεται με την τήρηση ολων των μέτρων που προβλέπονται απο το υγειονομικό πρωτόκολλο .

Κάλπες στήθηκαν  σε Λαμία , Στυλίδα , Δομοκό , Μακρακώμη ,  Αταλάντη και Αμφίκλεια .  

 Είχαν κατατεθεί 30 υποψηφιότητες για τις 21 θέσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής.  Με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης στη νέα 21μελή Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλέχτηκαν οι : 

 

Νίκος Πάπουτσας , Γιάννης Κούτρας , Σπύρος Λάμπου , Δημήτρης Τσιπούρας , Βασιλική Λάζου , Δημήτρης Μάγκας , Γιάννης Καζάσης , Ειρήνη Ζωγλοπίτη , Αθανασία Καραμίτσιου , Βαγγέλης Σακελάρης , Αντώνης Σακκάς , Νίκος Αρναούτογλου , Δημήτρης Κουβέλης , Κώστας Λάζαρης ,  Κώστας Τριανταφυλλάκης , Αγγελική Μπαρτσώκα , Λία Αντωνίου , Πετρούλα Νυδριώτη , Νίκος Μωρίκης , Γιώργος Σκούρας , Ελένη Σασιάκου .

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και να εκλέξει τον Συντονιστή της Οργάνωσης . Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος σε Νομαρχιακό επίπεδο αναμένεται να ηγηθεί και πάλι ο Βαγγέλης Σακελάρης ο οποίος αναδείχτηκε και νικητής στις εσωκομματικές εκλογές συγκεντρώνοντας τους περισσότερους ψήφους . 

 

Πάντως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό δηλώνουν   ικανοποιημένοι  από την εγγραφή των νέων   μελών στο κόμμα . Σημειώνεται πως για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ισχύουν δύο ποσοστώσεις, αυτή των γυναικών με ποσοστό 30% και εκείνη των νέων μελών με ποσοστό 25% (εγγραφές μετά την 7η Ιουλίου 2019), με τα αποτελέσματα να αναμένονται το βράδυ της Κυριακής.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε  πραγματοποιηθεί η   Νομαρχιακή Συνέλευση με τηλεδιάσκεψη όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα τόσο  της πολιτικής επικαιρότητας όσο και τα τοπικά αλλά και τα οργανωτικά σε επίπεδο νομού , όπου  αναμένονται και αλλαγές  στην δομή του κόμματος το επόμενο χρονικό διάστημα .

Στο κείμενο της συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , αναφέρεται μεταξύ αλλων οτι ”εχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθούμε στα σύνθετα, δύσκολα και ταυτόχρονα ενδιαφέροντα και προκλητικά καθήκοντα που βρίσκονται μπροστά μας. Έχουμε δηλαδή το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ικανούς συντρόφους, αξιόλογους επιστήμονες, για να φτιάξουμε το μεγάλο, μαζικό κόμμα της Αριστεράς που θα κυβερνήσει ξανά τη χώρα. Ένα κόμμα που δεν θα έχει μόνο υψηλά ποσοστά αλλά θα είναι γειωμένο σε όλους τους αρμούς της κοινωνίας. Θα είναι δηλαδή κοντά στους πολίτες, στον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού, δίπλα στους νέους και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν.

Οι Οργανώσεις Μελών να γίνουν αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος τους. Το κόμμα στο χώρο τους. Από τον καιρό της διακυβέρνησής μας, αλλά και λόγω της πανδημίας οι Ο.Μ. είχαν ατροφήσει. Τώρα πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση και το πλούσιο πολιτικό δυναμικό που έχει το κόμμα να μπει μπροστά στους αγώνες που μας περιμένουν. Εδώ θα κριθεί και η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Από την ικανότητά της να μοιράσει ρόλους και να ενεργοποιήσει τα μέλη. Όλοι ζητάμε περισσότερη συλλογικότητα και αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στη νίκη”.

Όπως έδειξε η συνδιάσκεψη, υπάρχει μια  γενική συμφωνία στην πολιτική που ακολουθεί το κόμμα. Επί μέρους παρατηρήσεις, προφανώς και υπάρχουν και η ουσιαστική συζήτηση θα γίνει από τώρα μέχρι την προγραμματική συνδιάσκεψη του Απριλίου.

 

 

http://www.lamiakos-typos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close