Ιατρικά Νέα

Πώς θα φτάσετε τα 100: Οι 7 συμβουλές των αιωνόβιων (εικόνες)

Όσοι έχουν φτάσει ή περάσει τα 100 γνωρίζουν τι πρέπει να κάνει κάποιος για να προλάβει τις ασθένειες και να απομακρύνει τον κίνδυνο θανάτου.

Καθώς μπαίνουμε στην τρίτη δεκαετία της χιλιετίας, πρέπει να θέτουμε στόχους που αφορούν την υγεία μας και να υιοθετούμε τις συμβουλές των αιωνόβιων αν θέλουμε να αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής.

O αριθμός αυτών που θα φτάσουν τα 100 στις ΗΠΑ, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο το 2050, ενώ το 25% των παιδιών που γεννήθηκαν πρόσφατα, πιθανότατα θα γίνουν αιωνόβιοι.

Τα μυστικά τους; Σπάνια πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο, κοιμούνται καλά, παραμένουν αισιόδοξοι και αποφεύγουν τις τροφές με συντηρητικά.

Δείτε παρακάτω τις συμβουλές μακροζωίας, όπως τις συνέταξε ο Δρ Mercola:

 

Αποφεύγετε το στρες έξυπνα: Οι γηραιότεροι θέτουν την αποφυγή του στρες ως τον πιο σημαντικό παράγοντα μακροζωίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βίωσαν στρεσογόνες καταστάσεις, αλλά ότι έμαθαν να προσαρμόζονται σε δύσκολες συνθήκες. Αντί να ξοδεύουν χρόνο εμμένοντας σε καταστάσεις που δεν μπορούσαν να ελέγξουν, απλά πήγαιναν παρακάτω.

 

Θετικός τρόπος σκέψης: Οι αισιόδοξοι ζουν περισσότερο από τους απαισιόδοξους. Οι θετικές σκέψεις ενισχύουν το ανοσοποιητικό και συμβάλλον στη μακροζωία. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έδειξε ότι οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι είχαν μικρότερο δείκτη φλεγμονής.

 

Αναπληρώστε την απώλεια μυϊκής μάζας: Η οστική και μυϊκή απώλεια είναι αναπόφευκτη στις μεγάλες ηλικίες, η διατήρηση της μυϊκής μάζας ωστόσο, είναι πολύ σημαντική. Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται περισσότερες πρωτεΐνες από τον υπόλοιπο πληθυσμό, σχεδόν όσες και οι αθλητές αντοχής.

 

Αποφεύγετε τα χημικά: Η χρήση μη τοξικών προϊόντων για τον καθαρισμό του σπιτιού είναι σημαντική για να αποφύγετε την είσοδο τοξινών στο σώμα σας. Τα φυτοφάρμακα, τα εντομοκτόνα και άλλα προϊόντα καθαριότητας και υγιεινής πρέπει να αντικαθίστανται από οργανικές εναλλακτικές λύσεις. Μια διατροφή που στηρίζεται σε βιολογικά και μη επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι επίσης σημαντική, καθώς τα συντηρητικά φτιάχνονται από επικίνδυνες ουσίες.

 

Θρεπτικά συστατικά που προλαμβάνουν τη γνωστική έκπτωση: Η βιταμίνη D, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το φολικό οξύ και το μαγνήσιο προστατεύουν τις γνωστικές ικανότητες από τη γήρανση και ωφελούν την υγεία του εγκεφάλου.

 

Επαρκής ύπνος: Η έλλειψη ύπνου διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό, ο οποίος ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου – αφύπνισης. Ο ύπνος επηρεάζει τις διαδικασίες αναγέννησης των κυττάρων, την ορμονική ισορροπία και το μεταβολικό σύνδρομο. Ο καλός ύπνος αποτρέπει χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η κατάθλιψη και η παχυσαρκία και είναι απαραίτητος για καλή υγεία.

 

Η τρίτη ηλικία δεν είναι μακριά: Μην αντιμετωπίζετε το γήρας ως κάτι που απέχει πολύ από την τρέχουσα πραγματικότητα. Όσο περισσότερο φροντίζετε το σώμα σας, τόσο αυτό θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Παραμένετε σωματικά δραστήριοι, μαθαίνετε διαρκώς νέα πράγματα και αφιερώστε χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους σας.

 

 

 

 

Πηγή: Medical Daily

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close