ΔΙΑΦΟΡΑ

Λαμία: Εννέα νέα κρούσματα έβγαλαν οι δειγματοληψίες της Μεγάλης Παρασκευής

Άγγιξαν τα 1.000 τα rapid tests σε οδό Φιλίας και Γαλανέικα…

Με δύο δειγματοληψίες στην οδό Φιλίας και τα Γαλανέικα, ελέγχθηκε το ιικό φορτίο στο Δήμο Λαμιέων ενόψει του Αγίου Πάσχα.

Οι πολίτες έσπευσαν να συμμετάσχουν στις δράσεις των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που υποστηρίζει ο δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς φθάνοντας τα 960 γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Συγκεκριμένα, στην οδό Φιλίας με τη μέθοδο drive through testing έδωσαν δείγμα 604 άτομα και βρέθηκαν πέντε (5) θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,83%).

Από αυτά δύο ανήκουν στην ίδια οικογένεια με ήπια συμπτώματα και πιθανή στενή επαφή με θετικό κρούσμα. Τα άλλα τρία δεν επιβεβαίωσαν επαφή με κάποιο κρούσμα. Το ένα είχε μάλιστα και έντονα συμπτώματα της νόσου, ενώ τα άλλα δύο ήταν ασυμπτωματικά και δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως κόλλησαν.

Στα Γαλανέικα, στην πλατεία σε μια ημέρα που δεν είχε λαϊκή, έδωσαν δείγμα 356 άτομα και βρέθηκαν τέσσερα (4) θετικά (ποσοστό 1,12%).

Τα δύο ανήκουν σε οικογένεια με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, όπως και το τρίτο σε άλλη οικογένεια με κρούσμα. Το τελευταίο είχε επαφή με κρούσμα εκτός του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Από όλα τα παραπάνω μόνο ένα κρούσμα είχε ήπια συμπτώματα με δέκατα ως πυρετό.

Στο σύνολο έγιναν 960 τεστ και βρέθηκαν εννέα (9) θετικά (0,94%).

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό που βρέθηκε για μία ακόμη φορά στις δειγματοληψίες, «τον Μήνα Απρίλιο οι δειγματοληψίες με Rapid Test έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ 13.480! με 179 συμπολίτες μας να βρίσκονται θετικοί στον ιό (ποσοστό θετικότητας 1.33%) και να τίθενται σε καραντίνα», σημειώνει ο κ. Στασινός και συνεχίζει:

«Τα αποτελέσματα αυτά, μαζί με την άψογη συνεργασία που υπάρχει με την διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας,του Κέντρου Υγείας Λαμίας καθώς και με τους ιδιώτες ιατρούς που πραγματοποιούν ελέγχους για COVID-19, αποτυπώνουν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση στον δήμο Λαμιέων ώστε να ξεπεράσουμε το τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας που έπληξε και τη Λαμία.

Ευελπιστούμε με την αύξηση των εμβολιασμών (από 5 Μαΐου 2021 με την προσθήκη νέων εμβολιαστικών γραμμών στο Νοσοκομείο) και με την μεγάλη προσοχή που πρέπει να συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι συμπολίτες μας, στα μέτρα πρόληψης και τους τακτικούς ελέγχους στα σταθερά σημεία, πως στον επόμενο μήνα η Λαμία θα επανέλθει στην κανονικότητα χωρίς νέες ανθρώπινες απώλειες.

Θα πρέπει τέλος να ευχαριστήσω τους άοκνους συνεργάτες των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων και ιδιαίτερα τον Ειδικό Παθολόγο συντονιστή κο Μαμακή Παύλο-Διευθυντή της Β´ ΤΟΜΥ Λαμίας- για την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες καθώς και για την προστασία και την ασφάλεια που μας προσφέρουν.»

* Επόμενη δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Μαΐου στην Οδό Φιλίας 10.00-14.00

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close