Σημαντικές

Πρακτική άσκηση με self test για τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Σε εφαρμογή της νέας ΚΥΑ σχετικά με τα αέκτακτα μέτρα που ισχύουν μέχρι 31/5, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι από σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου επιτρέπεται η διενέργεια της πρακτικής άσκησης των μαθητευομένων στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος της μαθητείας σε εργασιακό χώρο, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας.

Κατά την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκηση με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας από τους μαθητές είναι υποχρεωτική:

• Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

• Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από τους μαθητευόμενους και επίδειξης του αρνητικού αποτελέσματος στον φορέα υποδοχής του μαθητευομένου.

• Η τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στον φορέα όπου οι μαθητευόμενοι πραγματοποιούν την πρακτική άσκηση.

Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας.

Τα ΙΕΚ

Παρατείνεται η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στις εκπαιδευτικές δομές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας στα ΙΕΚ του Οργανισμού.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, εντός των εργαστηριακών χώρων, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.

Τέλος, πραγματοποιείται η διενέργεια των εργαστηριακών μαθημάτων στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ με φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω ΚΥΑ.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close