Σημαντικές

Προσοχή: Τηλεφωνήματα απατεώνων στη Φθιώτιδα

Δύο και τρεις φορές την ημέρα, ακόμη και τη νύχτα, τηλεφωνούν προσποιούμενοι εκπροσώπους μεγάλων ξένων εταιριών – Δείτε ποια είναι τα κακόβουλα νούμερα από το εξωτερικό.

Προσοχή! Κάποιοι προσπαθούν να σας εξαπατήσουν τηλεφωνικά με αριθμούς κλήσης του εξωτερικού (0035….0044…) Μην απαντάτε σε  κλήσεις από το εξωτερικό είτε σε άγνωστα νούμερα αυτές τις ημέρες

Μπαράζ τηλεφωνημάτων από άγνωστα νούμερα σημειώνεται από το πρωί σε Λαμιώτες. Ακόμη και στις 7 το πρωί κάλεσαν αναγνώστρια που όπως είναι φυσικό κατατρόμαξε. Επαναλαμβανόμενες είναι επίσης οι κλήσεις σε κάποιους που στόχο έχουν να ανησυχήσουν το ανυποψίαστο θύμα και να απαντήσει στην κλήση…Από ΄κει και πέρα τα σενάρια των επίδοξων απατεώνων πολλά…Μιλώντας στην αγγλική ή ελληνική γλώσσα, κατά περίπτωση, υποστηρίζουν ψευδώς ότι είναι δήθεν τεχνικοί εταιρείας λογισμικού και εντόπισαν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας, ζητώντας την εγκατάσταση εφαρμογής, ώστε να μπορέσουν από μακριά να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή, είναι ένα από τα συνηθισμένα σενάρια

Αυτό που θέλουν είναι να αποκτήσουν, αρχικά, πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο smartphone και στη συνέχεια να «αρπάξουν» ότι προσωπικό δεδομένο βρουν και κυρίως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, από τους οποίους ταυτόχρονα αφαιρούν χρήματα.

Γι΄αυτό προσοχή και ενημερώστε σχετικά και άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία που μπορεί να εξαπατηθούν πιο εύκολα ακούγοντας διάφορα για  ζητήματα τεχνολογίας και σχετικά με ίντερνετ, συνδέσεις, λογαριασμούς που τους μπερδεύουν…

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας ερευνά τα περιστατικά

Αν έχετε απαντήσει σε παρόμοια κλήση ενημερώστε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές

Συμβουλές της Αστυνομίας για τα ενοχλητικά «ύποπτα» τηλεφωνήματα :

Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.

Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είστε συμβεβλημένοι και την αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε.

Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείτε την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σας και τους δικούς σας.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί και στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχουν και κρυφές χρεώσεις.

Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει κάποια καμπάνια ή έρευνα από τις συγκεκριμένες εταιρίες που να δικαιολογούν τόσα τηλεφωνήματα και στοχευμένα στην περιοχή της Φθιώτιδας για αυτό θα επιμείνουμε στις συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας που αναφέρουν, ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΠΟΤΕ άγνωστα άτομα από το τηλέφωνο και μη δίνετε ΠΟΤΕ όταν σας ζητούν αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και οποιονδήποτε κωδικό.

Συνήθως οι απατεώνες αναζητούν ηλικιωμένους ανθρώπους που δε γνωρίζουν από τεχνολογία και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποια απόρρητα στοιχεία, όπως οι κωδικοί e-banking, που οι περισσότεροι έχουμε αποθηκευμένους στους browser που χρησιμοποιούμε.

Ζητήστε από την εταιρεία σας έναν τρόπο να προωθείτε τα «περίεργα» τηλέφωνα (πατώντας «#» και «0») σε κάποιον συγγενή σας και ποτέ μη συνεχίζετε τη συζήτηση όταν είναι έξω από το πεδίο γνώσης σας…

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι όταν βλέπετε νούμερο από το εξωτερικό να μην σηκώνετε το τηλέφωνο και να απορρίπτεται κατευθείαν την κλήση.

Δείτε παρακάτω καποια από τα κακοβουλα νουμερα που μπορει να σας καλεσει ….ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ !!!

0441977730662
0441698884059
0441348873941
0441236430665
0447404114192
0441284700676
0441570481674

και άλλα παρόμοια….

 

 

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close