Σημαντικές

ΠΡΩΤΗ “ΤΥΧΕΡΗ” Η ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ 2021!

Η πρώτη χώρα που “απαλλάχτηκε” από το 2020 και άλλαξε χρόνο ήταν η Νέα Ζηλανδία, η οποία βέβαια είναι και από τις ελάχιστες που έχουν φροντίσει να απαλλαγούν και από τον κορονοϊό.

Με περισσότερη αισιοδοξία, χωρίς αποστάσεις και με εικόνες που για τον υπόλοιπο κόσμο φαντάζουν μακρινές (από το παρελθόν ή το μέλλον) υποδέχτηκε η Νέα Ζηλανδία το 2021 πριν από λίγη ώρα.

Στη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδας, οι Νεοζηλανδοί έγιναν οι πρώτοι τυχεροί που απαλλάχτηκαν από το μαρτυρικό 2020, τραγουδώντας πανηγυρικά “πάει ο παλιός ο χρόνος”, υποδεχόμενοι με γέλια, χαρά και αθρόες συναθροίσεις το νέο έτος. Συγκεντρωμένα πλήθη ζητωκραύγαζαν, ως είθισται, για την αλλαγή του χρόνου, την ώρα που τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό, κάνοντας τη νύχτα-μέρα.

Ο κόσμος, χωρίς να χρειάζεται να κρατά αποστάσεις, ο ένας πάνω στον άλλο κυριολεκτικά, γεμάτος ενθουσιασμό, στους δρόμους και όχι σπίτι του βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τα εντυπωσιακά πλάνα που είχαν συνηθίσει να μονοπωλούν τα δελτία ειδήσεων κάθε τέτοια μέρα με την αλλαγή σκυτάλης του χρόνου.

Πρόκειται, βέβαια, για μία χώρα που ζει στον δικό της ασφαλή κόσμο, έχοντας χαρακτηριστεί “Covid Free”, αφού έχει επιτύχει να “μηδενίσει” τον κορονοϊό χάρη στις πολιτικές της νεαρής αλλά ευφυούς πρωθυπουργού της, Τζασίντα Άρντερν. Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο η 40χρονη πρωθυπουργός έχει μείνει στην ιστορία, όχι μόνο για το νεαρό της ηλικίας της αλλά για τις αποφάσεις και τον σεβασμό που εμπνέει στους Νεοζηλανδούς πολίτες. Όλα αυτά, τα εξαργύρωσαν κατά κάποιο βαθμό και στις παρακάτω εικόνες:

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close