By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Melodia 88FM
Notification Show More
Latest News
Νόστιμη σπανακόπιτα της τεμπέλας με σιμιγδάλι-Speculoos: Ολλανδικά μπισκότα με τα μπαχαρικά
29 Ιανουαρίου 2023
Σούπερ μάρκετ: Είναι παράνομη η μείωση της ποσότητας στις συσκευασίες;
29 Ιανουαρίου 2023
Συνταξιούχοι: Προεκλογική ρελάνς με νέες εξαγγελίες μετά τον αφανισμό των αυξήσεων λόγω “προσωπικής διαφοράς”
29 Ιανουαρίου 2023
Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά
29 Ιανουαρίου 2023
Σταϊκούρας: Δημοσιονομικός χώρος τον Φεβρουάριο για επιπλέον μέτρα στήριξης
29 Ιανουαρίου 2023
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές
    • Ελλάδα
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Νέες Κυκλοφορίες
    • Μουσικά Νέα
  • MAGAZINE
    • Cinema – Σειρές – TV
    • Βιβλίο
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Ψήστε το κουνουπίδι και θα με θυμηθείτε! 2 τρόποι ψησίματος,και Μπρόκολο ογκρατέν διαίτης
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές
    • Ελλάδα
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Νέες Κυκλοφορίες
    • Μουσικά Νέα
  • MAGAZINE
    • Cinema – Σειρές – TV
    • Βιβλίο
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
Melodia 88FM > ΔΙΑΦΟΡΑ > Συνταγές & Άλλα > Ψήστε το κουνουπίδι και θα με θυμηθείτε! 2 τρόποι ψησίματος,και Μπρόκολο ογκρατέν διαίτης
Συνταγές & Άλλα

Ψήστε το κουνουπίδι και θα με θυμηθείτε! 2 τρόποι ψησίματος,και Μπρόκολο ογκρατέν διαίτης

6 Φεβρουαρίου 2020
Updated 2020/02/05 at 6:14 ΜΜ
Share
SHARE

Κουνουπίδι ψητό με λεμόνι, κάπαρη και ελιές

Για 6 άτομα

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, ξεχωρισμένο σε μπουκετάκια, μέγεθος δαμάσκηνου
  • χοντρό αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ή 2 κουτ. γλυκού ξερό
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη στην άλμη, ξεπλυμένη και στεγνωμένη σε χάρτινη πετσέτα
  • ¼ φλιτζ. ελιές Καλαμών με βγαλμένο το κουκούτσι
  • λάδι με άρωμα λεμόνι ή φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι

​Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε μεγάλο μπολ βάλτε αλάτι και πιπέρι στο κουνουπίδι και ανακατέψτε με τα χέρια να πάει παντού.

Προσθέστε το 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο πάνω στο κουνουπίδι και ανακατέψτε πάλι να αλειφτεί καλά.

Απλώστε σε λαδόχαρτο και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει, 30-35 λεπτά.

Στα μισά του ψησίματος γυρίστε το χαρτί τα πίσω μπρος.

Photo: ayeletfleming.com
Photo: ayeletfleming.com

Βγάλτε το ψημένο κουνουπίδι από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Ενώ το κουνουπίδι ψήνεται, σε μικρή κατσαρόλα αναμείξτε το ξύσμα λεμόνι, το σκόρδο, το θυμάρι και 1 φλιτζ. Ελαιόλαδο και βάλτε σε χαμηλή φωτιά μόλις να αρχίσει να παίρνει βράση, 20 λεπτά περίπου, μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει.

Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το λάδι να κρυώσει λίγο. Μπορείτε να το ετοιμάσετε και την προηγουμένη και να το αφήσετε στην κατσαρόλα όλη τη νύχτα. Βάλτε το σε μπλέντερ να πολτοποιηθεί.

Photo: theshiksa.com
Photo: theshiksa.com

Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.

Περιχύστε με το ½ από το μείγμα λάδι-σκόρδο και ανακατέψτε, κατά προτίμηση με το χέρι να αλειφτεί καλά (το υπόλοιπο σκορδόλαδο φυλάξτε το για άλλη χρήση – είναι υπέροχο σε πατατοσαλάτες και βραστό ή ψητό ψάρι).

Photo: theshiksa.com
Photo: theshiksa.com

Με το κουτάλι πασπαλίστε από πάνω το κουνουπίδι με κάπαρη και ελιές και ανακατέψτε ξανά. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Πριν από το σερβίρισμα περιχύστε με χυμό λεμόνι, όσο θέλετε.

Ψητό κουνουπίδι στο φούρνο και φάε όσο θες!

Ακόμα κι εσύ που δεν το αγαπάς το κουνουπίδι, θα το απολαύσεις

Ψητό κουνουπίδι στο φούρνο και φάε όσο θες!

Να η εύκολη συνταγή για να φας το πιο οικονομικό  superfood. 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC.
  • Κόψε 1 μικρό κουνουπίδι σε κομμάτια των 2-2,5 εκ.
  • Περίχυσε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
  • Τοποθέτησε το κουνουπίδι σε μονό στρώμα και ψήσ’ το για 10 λεπτά.
  • Βγάλε το ταψί από το φούρνο και γύρισε το κουνουπίδι από την άλλη. Ψήσ’ το για άλλα 5 λεπτά.
  • Πασπάλισε με αλάτι και περίχυσε με ξίδι μπαλσάμικο.
  • Μερίδες: 4. (Μπορείς να πασπαλίσεις και με λίγο τυρί τριμμένο ή να το αναμίξεις με γλυκοπατάτες).

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (2 φλιτζάνια): 82 θερμίδες, 4 γραμμ. λιπαρά, <1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 11 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες,

Μπρόκολο ογκρατέν διαίτης

Διάβασα πολλές και πήρα διάφορα… αντικατέστησα υλικά που παχαίνουν με υλικά που είτε είναι ελαφρά είτε πιο υγιεινά και βγήκε πολύ νόστιμο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μέτρησα και είναι 210 θερμίδες η μερίδα…το πλεονέκτημα του ουσιαστικά είναι που δεν έχει καθόλου λιπαρά και το βούτυρο και το αλεύρι που αφομοιώνετε από τον οργανισμό πιο καλά από ότι το φυτικό βούτυρο και το λευκό αλεύρι. Λόγω δίαιτας θα σας πρήξω λίγο με τις διαιτητικές συνταγές αλλά εάν είμαι κουραστική να μου το πείτε δεν θα παρεξηγηθώ …)

Υλικά

5-6

  1. 1 μπουκέτο μπρόκολο (βρασμένο)
  2. 5 φέτες γαλοπούλα
  3. 5 κουταλιές τριμμένο milner
  4. 3 κούπες γάλα φρέσκο
  5. 6 κουταλιές αλεύρι ολικής άλεσης
  6. 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  7. αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
  8. τριμμένη φρυγανιά
  9. Εκτέλεση

    1. Σουρώνουμε καλά το μπρόκολο και το κόβουμε σε μπουκετάκια μικρά και το στρώνουμε στο πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει και περάσει με φρυγανιά τριμμένη.

      Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με 1 κουταλιά βούτυρο λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο(τύπου μπεσαμέλ).

      Κρατάμε λίγο κρύο γάλα και εκεί λιώνουμε το αλεύρι. Όταν πλέον είναι ζεστό το γάλα παίρνουμε με την κουτάλα ζεστό και το ρίχνουμε στο κρύο γάλα με το αλεύρι για να φέρουμε την ίδια θερμοκρασία χωρίς να σβολιάσει. Όταν πλέον το αλεύρι είναι ζεστό ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.Και έχουμε μια υγιεινή μπεσαμέλ.

      Κόβουμε κύβους την γαλοπούλα και την ρίχνουμε πάνω από το στρωμένο μπρόκολο. Μετά ρίχνουμε και τα 3/4 του milner.

      Από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

      Ψήνουμε στου 180 για περίπου μισή ώρα μέχρι να κάνει κόκκινη κρούστα.

    mama
    Δημοσιεύθηκε από

    mama

 

bostanistas.gr

 

 

TAGGED: ΄ΜΕΛΩΔΙΑ 88, ΛΑΜΙΑ, Ψήστε το κουνουπίδι και θα με θυμηθείτε! 2 τρόποι ψησίματος
melodia 6 Φεβρουαρίου 2020
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

-ΚΑΙΡΟΣ -
πρόγνωση καιρού από το k24.net
Ad image
Ad image
Ad image

You Might Also Like

Συνταγές & Άλλα

Νόστιμη σπανακόπιτα της τεμπέλας με σιμιγδάλι-Speculoos: Ολλανδικά μπισκότα με τα μπαχαρικά

29 Ιανουαρίου 2023
Συνταγές & Άλλα

Κεφτεδάκια Αγίου Μύρωνα

28 Ιανουαρίου 2023
ΕΥ ΖΗΝ

6 DIY που μπορείς να φτιάξεις για να διακοσμήσεις τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο

28 Ιανουαρίου 2023
ΕΥ ΖΗΝ

Οι σεξοβόμβες που άφηναν κάποτε τον αντρικό πληθυσμό με το στόμα ανοιχτό

28 Ιανουαρίου 2023

Find Us on Socials

© 2022 Melodia 88FM. All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Go to mobile version

Live Chat
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?