Τοπικές

ΠΥΡΑ ΛΙΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ

Αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά λόγω μη απαρτίας η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Δομοκού . Η απουσία απο το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμης της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και ενός ακόμη δημοτικού συμβούλου απο την πλευρά της πλειοψηφίας , δεν επέτρεψε να διεξαχθεί η συνεδρίαση με συνέπεια σημαντικές αποφάσεις  που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου σε κρίσιμους τομείς οπως αυτό της καθαριότητας να καθυστερήσουν . Την στάση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας να απουσιάσει για τέταρτη φορά απο τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου επικρίνει με ανακοινωσή του ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος , επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Τζιαχρήστα .

Στην τακτική συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητούνταν  ήταν και ο «Ορισμός εκπροσώπου για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΧΥΤΑ Δομοκού προς τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε» .

”Για 4η φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ανάληψης διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Δομοκού, η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» με τον επικεφαλής της κ. Δημήτριο Τζιαχρήστα, παρουσίασε την ανεύθυνη συμπεριφορά της, απέχοντας από μία ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση” καταγγέλλει ο Δήμαρχος Δομοκού .

Ο δήμαρχος Δομοκού κατηγορεί τον κ. Τζιαχρήστα οτι ψάχνει  ”μικροπολιτικά ερείσματα για να πείσει την κοινωνία του Δήμου μας ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι αυτή που «παραδίδει» την περιουσία του Δήμου Δομοκού στο ΦΟΔΣΑ Στερεάς, άφησε σε μας να ψηφίσουμε ένα θέμα στο οποίο πρωτοστάτησε και υπερψήφισαν οι χθεσινοί «απόντες»!”

”Θα ήταν πραγματικά αστεία μια τέτοια προσπάθεια, αν δεν είχαμε να κάνουμε με κάτι τόσο σοβαρό, που αφορά το μέλλον και την υγεία των ανθρώπων του τόπου μας” σημειώνει στην ανακοινωσή του ο Δήμαρχος Δομοκού .

”Δυστυχώς , τονίζει στην ιδια ανακοίνωση , για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δομοκού, τα έγγραφα είναι και επίσημα και μένουν στο διαδίκτυο προς χρήση κάθε ενδιαφερόμενου. Οι αποφάσεις 50/2015 και 144/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, περιγράφουν αντίστοιχα, τη συμμετοχή του Δήμου Δομοκού στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και την παραμονή του Δήμου Δομοκού ως μέλος του Περιφερειακού Φ.O.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αυτές τις αποφάσεις και ειδικότερα τη σημαντικότερη του 2018 όπου θα μπορούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφύγει την ένταξη του στο ΦΟΔΣΑ, δεν την ψήφισε κάποιο μέλος της δημοτικής μας αρχής.

Ως φυσικό επακόλουθο των συγκεκριμένων αποφάσεων και μετά από τη δημοσίευση της διαπιστωτικής πράξης σύστασης του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στις 8 Οκτωβρίου 2019, υποχρεούμαστε ως Δήμος – Μέλος του να μεταβιβάσουμε κάθε κινητό και ακίνητο του ΧΥΤΑ Δομοκού προς αυτόν.

Δεν γνώριζε αυτή την υποχρέωση ο κ. Τζιαχρήστας; Ή μήπως δεν ήθελε να συνδέσει το όνομά του με αυτό;

Σε κάθε περίπτωση αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον μιας κοινωνίας για δεκαετίες, ασφαλώς κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έχοντας να εκτελέσουμε ειλημμένες αποφάσεις, με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινήσαμε άμεσα τις επαφές με τους ανθρώπους του Φορέα και κυρίως, όπως οφείλαμε, με τον Πρόεδροτου και Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, με τον οποίο η συνεργασία μας επεκτείνεται και σε άλλους αναπτυξιακούς τομείς.

Σε έναν περιφερειακό σχεδιασμό που υπερψηφίσθηκε από προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε οτιδήποτε δικαιούμαστε περισσότερο.

Το σχέδιο και οι δράσεις που θα σηματοδοτήσουν το νέο χώρο διαχείρισης, παρουσιάστηκαν στο περιθώριο του αναβληθέντος (λόγω μη απαρτίας) συμβουλίου από τον Γενικό Διευθυντή του Φορέα κ. Τσοκανή και τους Μηχανικούς κα Μιχελάκου και κ. Γεωργίου.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση και περισσότερο ο επικεφαλής της, φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται να μάθει τι ακριβώς έχει ψηφίσει.

Πιστοί σε όσα δεσμευτήκαμε προεκλογικά, όσον αφορά τη διαφάνεια στη διαχείριση των θεμάτων του Δήμου μας, παρουσιάζουμε όλα τα στοιχεία και θα συνεχίσουμε να λογοδοτούμε καθημερινά απέναντι στους Δημότες”.

Και ο Δήμαρχος Δομοκού καταλήγει στην ανακοινωσή του : ”Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και υπερασπιζόμαστε με επιχειρήματα τις αποφάσεις μας. Το σημαντικότερο όμως είναι η εικόνα (αποτέλεσμα) ενός Δήμου που αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό θέλουμε να βλέπει ο πολίτης στην καθημερινότητά του”.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close