Συνταγές & Άλλα

Ρεβανί το κλασικό Από το βιβλίο μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συμβουλή για το σιρόπι (είναι καλύτερο να έχουν το γλυκό και το σιρόπι αντίθετες θερμοκρασίες όταν το περιχύνουμε) δεν είναι του βιβλίου, αλλά όλα μου τα σιροπιαστά τα κάνω έτσι και το σιρόπι απορροφάται τέλεια!

Υλικά

  1. 1 φλ. αλεύρι
  2. 3 κ.γλ. baking powder
  3. 1 φλ. σιμιγδάλι
  4. 1/2 φλ. βούτυρο
  5. 1 φλ. ζάχαρη
  6. 3 αυγά χωρισμένα
  7. ξύσμα λεμονιού
  8. 1 φλ. γάλα
  9. 1/2 φλ. αμύγδαλα
  10. ΣΙΡΟΠΙ
  11. 1,5 φλ. νερό
  12. 1,5 φλ. ζάχαρη
  13. χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

 

45 Minutes
  1. Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder

    Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτω τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτω το ξύσμα και το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα.

    Χτυπάω τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα και την προσθέτω στο χυλό. Ανακατεύω ελαφρά. Προσθέτω και τα αμύγδαλα και ανακατεύω και πάλι ελαφριά.

    Μεταφέρω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45′ περίπου.

    Όσο ετοιμάζεται το γλυκό βράζω το σιρόπι και αφήνω να κρυώσει. Περιχύνω μ’αυτό το γλυκό αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.

    ΠΗΓΗ:cookpad.com/gr
Ρηνιώ
Δημοσιεύθηκε από

Ρηνιώ

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close