Αρωματικές σαρδέλες που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
#tsoulotip: Όταν τοποθετούμε τις σαρδέλες στο ταψί, προσέχουμε το τύλιγμα να βρίσκεται από την κάτω πλευρά για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες
60 γρ. ψωμί, ψιλοκομμένο
30 γρ. σταφίδες, ψιλοκομμένες
30 γρ. κουκουνάρι, χοντροκομμένο
6 φύλλα δάφνης
4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ξεκοκαλίζουμε τις σαρδέλες και τις ανοίγουμε στη μέση, χωρίς να τις κόψουμε.
Σαλάτα με κόκκινα φασόλια
Υλικά
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
- 6 ντοματίνια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 1 καρότο
- Μισό αγγούρι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 χούφτα μαϊντανός
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Αλάτι
- Κύμινο
Εκτέλεση
Πιο απλή δεν γίνεται! Τρίβεις το καρότο και ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά. Ανακατεύεις με τα φασόλια, αλατίζεις και προσθέτεις το λεμόνι, το λάδι και το κύμινο. Voila! Μια σαλάτα δροσερή και νόστιμη να συνοδεύσεις το ψαράκι σου ή να την καταναλώσεις σαν κυρίως γεύμα, μιας που τα φασόλια σου δίνουν την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι.
Tip 1 Δοκίμασε να την ετοιμάσεις για όσους δεν τρώνε όσπρια, ως σαλάτα συνοδευτική στο γεύμα. Ειδικά σε παιδιά. Χωρίς να ρωτήσεις αν θα τη φάνε λόγω φασολιών και άσε τα χρώματα και τα αρώματα να κάνουν τη δουλειά τους!
Tip 2 Είναι εξίσου νόστιμη με φακές ή ρεβίθια. Δοκίμασε τα, κάνοντας αυτό το πιάτο κυρίως γεύμα αντί για τη συνηθισμένα σούπα φακές.