Το Ωδείο “ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΓΟΝ” έχει την τιμή να παρουσιάζει τον εξαιρετικό Flamenco κιθαρίστα και συνθέτη Νίκο Τσιαχρή σε ένα απολαυστικό ταξίδι στα μουσικά ηχοχρώματα της Ανδαλουσίας με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο και το μοναδικό ύφος της ισπανικής κιθάρας.
Συγκεκριμένα την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ Flamenco κιθάρας στον χώρου του Studio Project Photography από τον Νίκο Τσιαχρή. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πριν από την συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο σεμινάριο όπου θα παρουσιαστούν τα στοιχεία της flamenco μουσικής, η ιστορική εξέλιξη, οι διαφορές ανάμεσα σε κλασική και flamenco κιθάρα αλλά και η τεχνική πολυπλοκότητα του οργάνου.
Το Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους μαθητευόμενους ή επαγγελματίες μουσικούς, ανεξαρτήτως μουσικού οργάνου αλλά και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την μουσική αυτή.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
18:00 – 19:30 FLAMENCO CLINIC
20:00 – 20:40 ΡΕΣΙΤΑΛ (α’ μέρος)
20:50 – 21:30 ΡΕΣΙΤΑΛ (β’ μέρος)
20:00 – 20:40 ΡΕΣΙΤΑΛ (α’ μέρος)
20:50 – 21:30 ΡΕΣΙΤΑΛ (β’ μέρος)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Βιογραφικό
Ο Νίκος Τσιαχρής είναι Κιθαρίστας και συνθέτης που ζει στο Βερολίνο.
Ο Νίκος είναι ένας από τους ελάχιστους φλαμένκο κιθαρίστες της Γερμανίας με εξειδίκευση στο σολιστικό παίξιμο και τη σύνθεση.
Έχοντας πατέρα έναν παθιασμένο αυτοδίδακτο κλασικό κιθαρίστα, ο Νίκος μεγαλώνει ακούγοντας κιθάρα πολύ πριν αρχίσει να παίζει. Ξεκινά μουσικές σπουδές στο σπίτι σε νεαρή ηλικία και σπουδάζει αργότερα κλασική κιθάρα στο Δημ. Ωδείο Λαμίας (τάξεις Φ. Κουτσοθόδωρου, Δ. Κοντογιάννη) και Νέο Ωδειο Θεσσαλονίκης (τάξη Κ. Κοτσιώλη), φοιτώντας ταυτόχρονα και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
Τα πρώτα άλμπουμ του Vicente Amigo κάνουν τον Νίκο να ερωτευτεί το φλαμένκο. Σπουδάζει φλαμένκο πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Ανδαλουσία (Γρανάδα, Σεβίλη και Χερέθ).
Αφού μετακομίσει στο Βερολίνο, ο Νίκος αρχίζει να δουλεύει επαγγελματικά ως φλαμένκο κιθαρίστας. Ιδρύει το μουσικό σχήμα “Rasgueo”, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα φλαμένκο-τζαζ της Γερμανίας και κυκλοφορεί δύο άλμπουμ (“Waterfall” και “Echo”) με πρωτότυπες συνθέσεις. Ένα τρίτο άλμπουμ πρόκειται να ηχογραφηθεί και να κυκλοφορήσει το 2023.

Ακολουθώντας την τάση του μοντέρνου φλαμένκο, κυκλοφορεί δύο άλμπουμ με δικές του συνθέσεις (“Alcance” και “Primavera en Berlin”) και ξεκινά μια συνεργασία με τον Bandolero, έναν από τους πιο γνωστούς κρουστούς του φλαμένκο. Επί του παρόντος σχεδιάζει την παραγωγή ενός ακόμη άλμπουμ φλαμένκο, με συνεργασίες διάσημων μουσικών φλαμένκο της Μαδρίτης.
Εκτός από τη σύνθεση και την ερμηνεία της μουσικής του φλαμένκο, ο Νίκος συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως: τρίο κιθάρας “Guitar Celebration”, συγκρότημα φλαμένκο “Dulce Amargo”, Beatrix Becker Trio, Friederike Harmsen, Carmen Celada, Juan Cárdenas, Tom Auffahrt, Martin Auer, Diego Piñera, Martin Lillich, Jan von Klewitz και πολλούς άλλους.

Ο Νίκος έχει δώσει συναυλίες σε Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Πολωνία και Ισπανία. Μερικές σημαντικές στιγμές της καριέρας του είναι η μουσική διεύθυνση του «Berlin for Paco», μια συναυλία αφιέρωμα στον Paco de Lucia (Instituto Cervantes Berlin), καθώς και οι συμμετοχές στο «The Salt of the Mediterranean» (Θέατρο Γκόρκι), Διεθνές Φεστιβάλ Καλλιτεχνών του Δρόμου (Stettin, PL ), Φεστιβάλ Flamenco του Ingolstadt, Φεστιβάλ Jazzbaltica, Φεστιβάλ Κιθάρας στο Kühlungsborn, Φεστιβάλ RomAtak.
