ΕΥ ΖΗΝ

ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΜΙΑΣ !

Ρεπορτάζ: Χρήστος Αλεξανδρής

 

• Ανατροπές στους πολιτικούς συσχετισμούς και νέα εποχή συνεργασιών με μετακινήσεις δημοτικών συμβούλων από τη μία παράταξη στην άλλη προκάλεσαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Λαμιέων

 

 

Ανατροπές στους πολιτικούς συσχετισμούς και νέα εποχή συνεργασιών στο δημοτικό συμβούλιο Λαμίας με μετακινήσεις δημοτικών συμβούλων από τη μία παράταξη στην άλλη προκάλεσαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Λαμιέων για την εκλογή νέου προεδρείου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών φώτισε μια νέα κατάσταση όσον αφορά τις πολιτικές συνεργασίες στο δημοτικό συμβούλιο και ανέδειξε με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο τις νέες σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε μετά τις ψηφοφορίες.
Μετά το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών η συνεργασία του πρώην Αντιδημάρχου και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Λάμπρου με την δημοτική αρχή και την παράταξη του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Εξελίξεις όμως έχουμε και στο στρατόπεδο της μείζονος μειοψηφίας, καθώς οι δημαιρεσίες ανέδειξαν μια τάση συμπόρευσης του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Νίκου Πάπουτσα με την παράταξη του Νίκου Σταυρογιάννη.

Όπως είναι γνωστό πριν λίγες ημέρες διεξήχθηκαν οι δημαιρεσίες με την εκλογή νέου προεδρείου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Σύμφωνα με την νομοθεσία ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου προτείνεται από την πρώτη παράταξη, ο Αντιπρόεδρος από τη δεύτερη και ο Γραμματέας από την τρίτη.
Έτσι ο Δήμαρχος πρότεινε τον Γιώργο Κυροδήμο και ο κ. Σταυρογιάννης την Βίβιαν Αργυρη.
Η παράταξη του Παναγιώτη Στασινού δήλωσε πως δεν θα προτείνει πρόσωπο για τη θέση του γραμματέα, όπως άλλωστε έχει δικαίωμα, και πως θα ψηφίσει θετικά τις επιλογές των παρατάξεων. Έτσι προτάθηκε από τον Δήμαρχο η Μόρφω Ρουποτιά για τη θέση αυτή.
Πριν την ψηφοφορία η παράταξη του Νίκου Σταυρογιάννη και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πάπουτσας αρνήθηκαν την ψήφο στον Γιώργο Κυροδήμο και αποχώρησαν από την ψηφοφορία, ενώ για άλλους λόγους απείχε και η παράταξη του ΚΚΕ με τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Δελιχά.