Ad image

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ -ΒΙΝΤΕΟ-

1 Μαΐου 2020
Updated 2020/05/01 at 9:49 ΠΜ

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αργίας κι ίσως και κοινωνικού προβληματισμού, αφού στην πραγματικότητα είναι η ημέρα των εργατικών δικαιωμάτων. Η καθιερωμένη, όμως, ημέρας μνήμης της εξέργεσης των εργατών του Σικάγο έχει πλέον μετατραπεί σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία  για εξόρμηση στη φύση που βρίσκεται, αυτή την εποχή, σε πλήρη άνθηση. Υπάρχει καλύτερη αφορμή να μαγειρέψετε αυτές τις υπέροχες συνταγές για την Πρωτομαγιά και να οργανώσετε ένα ανοιξιάτικο πικνικ;

Το καλό πικνίκ θέλει την οργάνωσή του. Εφοδιαστείτε με ένα μεγάλο τραπεζομάντηλο ή και κάποια μαξιλαράκια για να καθίσετε όσο πιο άνετα γίνεται, καθώς και με πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πιάτα και ποτήρια. Τα πιάτα που θα ετοιμάσετε για το πρωτομαγιάτικο πικνίκ θα πρέπει να είναι εύκολα, χωρίς πολλές σάλτσες και κυρίως κατάλληλα για να τρώγονται  εύκολα ”στο πόδι”.  Και φυσικά, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε μεγάλες σακούλες απορριμάτων,  αφού όπου κι αν επιλέξετε να πάτε πρέπει να αφήσετε τον χώρο πεντακάθαρο, ακριβώς  όπως τον βρήκατε.

Όλα αυτά όμως θα τα προγραμματίσετε  μετά  την άρση των μέτρων  διότι   σας περιμένει  στην γωνιά  το πρόστιμο του Χαρδαλιά

Καρότα και αγγούρια κομμένα σε μπαστουνάκια και ντοματίνια είναι η ιδανική σαλάτα. Το σάντουιτς είναι το απόλυτο καθημερινό σνακ, αλλά και ιδανική λύση για το πρωτομαγιάτικο πικνίκ σας. Club sandwich, σάντουιτς με σολομό και τυρί κρέμα, σάντουιτς με προσούτο, ντομάτα και μοτσαρέλα, ή με πάστα ελιάς, φέτα και ρίγανη είναι μία φανταστική πρόταση.

Ο καθαρός αέρας θα σας ανοίξει την όρεξη γι’αυτό φτιάξτε από το πρωί μια κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα, τα κλασικά κεφτεδάκια, κροκέτες πατάτες και μια ζαμπονοτυρόπιτα θα σας χορτάσουν και με το παραπάνω. Ενώ για να κλείσει το πικνίκ με τον πιο ευχάριστο και γλυκό τρόπο, βάλτε στο καλάθι σας μπράουνι με σοκολάτα και ταχίνι ή μπισκότα με φράουλες και λευκή σοκολάτα.

 Καλή Πρωτομαγιά

 

Είναι αυτό το τέλειο σάντουιτς;

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Θέλετε να φάτε το τέλειο σάντουιτς; Σας έχουμε  διαφορετικές προτάσεις για σάντουιτς πεντανόστιμα και πανεύκολα ανάλογα με το στυλ σας!

Club sandwich, o βασιλιάς

• 3 φέτες ψωμί του τοστ, ψημένες

• 2 φέτες ζαμπόν

• 2 φέτες τυρί

• 2 φέτες μπέικον, ψημένες

• 1 αυγό βραστό, κομμένο σε φέτες

• Λίγο ψημένο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες

• 1 φύλλο μαρούλι

• 2 φέτες ντομάτα

• Μαγιονέζα

• Αλάτι, πιπέρι

Απλά μοιράστε τα υλικά στις φέτες ψωμί, εκτός από την μαγιονέζα και τα λαχανικά. Ζεστάνετε στο φούρνο ή στην τοστιέρα, μέχρι να λιώσει το τυρί και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα.


Προσούτο – μοτσαρέλα – ντομάτα, ο Ιταλός

• 1 μπαγκέτα λευκή ή μαύρη

• 2 φέτες προσούτο

• Λίγες φέτες μοτσαρέλα σε νερό

• Λίγες φέτες ντομάτα

• Αλάτι

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Απλά συνδυάστε τα υλικά και απολαύστε την κρύα.


B.L.T, all time classic από την Αμερική

• 1 μπαγκέτα ή 2 φέτες ψωμί του τοστ, ψημένες

• 3 φέτες μπέικον, ψημένο (βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων σε ένα πιάτο για 40-50 δευτερόλεπτα και είναι έτοιμο)

• 1 φύλλο μαρούλι

• 2 φέτες ντομάτα

• Μαγιονέζα

Απλά συνδυάστε τα υλικά και απολαύστε την κρύα.


Σολομός – τυρί κρέμα- αγριοράπανο, ο γκουρμέ

• 1 Μπαγκέτα λευκή μαύρη ή ψωμί του τοστ

• 2 φέτες καπνιστός σολομός

• 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα

• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αγριοράπανο τριμμένο (το βρίσκετε εύκολα στα σούπερ μάρκετ, σε βαζάκι που γράφει horseradish)

• Λίγη κάππαρη

• Κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες

Απλώστε το τυρί και το αγριοράπανο στο ψωμί, και στη συνέχεια βάλτε το σολομό, το κρεμμύδι και την κάππαρη


Greek style, o Έλληνας

• 2 φέτες χωριάτικο ψωμί ή ότι άλλο ψωμί θέλετε εσείς

• 1 κουταλιά της σούπας πάστα ελιάς

• Λεπτές φέτες από αγγούρι, ντομάτα, πιπεριά πράσινη, κρεμμύδι

• 1 μικρό κομμάτι τυρί φέτα

• Λίγο ελαιόλαδο

• Ρίγανη

• Αλάτι

• Πιπέρι

Απλώστε την πάστα ελιάς και στη συνέχεια μοιράστε ομοιόμορφα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

ΠΗΓΗ:mamapeinao.gr

Σκιουφιχτά ή οποιοδήποτε ζυμαρικό σας αρέσει

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σκιουφιχτά ή οποιοδήποτε ζυμαρικό σας αρέσει

170 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

400 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

2
Έπειτα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
3
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποβάλει το σπανάκι την υγρασία του.
4
Ύστερα, προσθέτουμε τα σκιουφιχτά, αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε εκ νέου.
5
Τέλος, σερβίρουμε τα σκιουφιχτά ζεστά.
giorgostsoulis.com

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *