Τοπικές

SOS ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στη Σάμο, μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε,  με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα Βόρεια Βορειοδυτικά της Σάμου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαιδίτης με αναρτήσεις τους στο Facebook, εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών στην ανατολική ακτή της Νοτιοκεντρικής και Νότιας Εύβοιας και της Σκύρου και τους καλούν να μείνουν μακριά απο τις ακτές, αφού υπάρχει κίνδυνος μεγάλων κυματισμών σε συνέχεια του σεισμού στη Σάμο.

Φόβοι εκφράζονται στην Περιφέρεια Στερεάς οτι η ισχυρή σεισμική δόνηση που επληξε την Σάμο προκαλώντας τεράστιες ζημιές , ενδεχομένως να επηρεάσει και παραθαλάσσιες περιοχές  στην ανατολική ακτή της Νοτιοκεντρικής και Νότιας Εύβοιας και της Σκύρου!
Για πιθανή εκδήλωση κυματισμού στις περιοχές αυτές κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και συστήνει στους κατοίκους  Νοτιοκεντρικής και Νότιας Εύβοιας και της Σκύρου να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί .

”Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε σε περιοχή βόρεια της Σάμου την Παρασκευή 30/10/2020 και ώρα 13:51 και λόγω της πιθανής εκδήλωσης κυματισμού σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου, καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις ακτές για το αμέσως προσεχές διάστημα και να ενημερώνονται τακτικά από τα ΜΜΕ”.

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close