Διατροφή & Υγεία

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ VS «ΔΙΑΙΤΑΣ»

Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ "ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ" ΔΙΑΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Πόσες φορές ξεκινήσαμε ή και ολοκληρώσαμε μια «θαυματουργή» δίαιτα ;

Είναι βέβαιο ότι εκτός από τους λίγους τυχερούς με δυναμικό μεταβολισμό και τους ακόμα πιο λίγους εγκρατείς, όλοι οι άλλοι έχουμε  κατά καιρούς καταλήξει να κάνουμε αυτό που λέμε λανθασμένα δίαιτα και εννοούμε πείνα και στέρηση. 

Ακολουθούμε «δίαιτες» θαυματουργές, που υπόσχονται άμεση απώλεια πολλών κιλών, δίαιτες με υδατάνθρακες, χωρίς υδατάνθρακες, φρούτων, πρωτεϊνών, επισήμων, διασήμων, φίλων και συγγενών, χημικές,  πειραματικές και ουκ έστι τέλος.

Αποτέλεσμα; Λιμοκτονούμε, χαλάμε το στομάχι και τη διάθεσή μας , χαλάμε το μεταβολισμό μας και αν καταφέρουμε να χάσουμε κάποια κιλά τα ξαναπαίρνουμε σχεδόν αμέσως.

Μήπως πρέπει να επαναπροσεγγίσουμε τη λέξη δίαιτα ως ένα τρόπο διατροφής τον οποίο θα μπορούμε να ακολουθούμε σε όλη μας τη ζωή και θα καταφέρουμε όχι μόνο να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά αλλά και να έχουμε καλύτερη υγεία;

 

 

Αν έχουμε λίγα περιττά κιλά αρκεί να περιορίσουμε το ψωμί , τα γλυκά ,τα αναψυκτικά , το ποτό, να μη παραλείπουμε το πρωϊνό  και να τρώμε ελαφριά και νωρίς το βράδυ.

Για τα περισσότερα κιλά καλό είναι να επισκεφθούμε έναν διαιτολόγο και να ακολουθήσουμε ένα  πλάνο διατροφής που θα ταιριάζει στη διατροφή που μας αρέσει, στον τρόπο ζωής μας και θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του οργανισμού μας.

 Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι τα κιλά πρέπει να μειώνονται σταδιακά και όχι απότομα   και ότι τίποτα δεν πρέπει να είναι απαγορευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και τα γλυκά.   Σίγουρα θα πάρει περισσότερο χρόνο από μία εξαντλητική δίαιτα, ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.  Μία σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει τόσο στη διατήρηση ενός καλού μεταβολισμού, όσο και στην καλή υγεία του οργανισμού. Αναθεωρήστε λοιπόν όσα πιστεύετε για το σώμα σας και μη στερείτε συστατικά από τον οργανισμό σας, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία σας!

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close