Σημαντικές

ΣΤΑ 426 ΕΚ ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2027–ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ : ”ΔΩΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ”

Το ΕΣΠΑ 2021-2027 οριστικοποιήθηκε επισήμως με την Περιφέρειά μας να εξασφαλίζει πρόγραμμα «ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027» ύψους 426.000.000 ευρώ ! Ένα ποσό υπερδιπλάσιο του προηγουμένου (ΠΕΠ 2014-2020) που επιτρέπει χαμόγελα αισιοδοξίας στην παρούσα περιφερειακή αρχή , ταυτόχρονα ομως την επιφορτίζει και με μεγαλύτερες ευθύνες για την σωστή διαχείριση των κονδυλίων προκειμένου να δημιουργηθούν παραγωγικές επενδύσεις και να μειωθεί η ανεργία που εμφανίζεται ιδιαίτερα υψηλή στη Στερεά . ”Το νέο αυξημένο σε πόρους ΕΣΠΑ θα μας επιτρέψει να κάνουμε πράξη πάρα πολλά πράγματα που στερηθήκαμε στο παρελθόν” δηλώνει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός !

Ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζει οτι ”από το 2014 με τον Κώστα Μπακογιάννη δώσαμε μια πολυετή και κατά κυριολεξία πανστερεοελλαδίτικη μάχη, σε όλα τα επίπεδα, για να αποκαταστήσουμε την αδικία της Περιφέρειάς μας όσον αφορά τους πόρους του ΕΣΠΑ .

Μια μάχη της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνεργασία της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, όλων των βουλευτών, των Επιμελητηρίων και όλων των φορέων, με ισχυρό σύμμαχο στα τελευταία στάδια τον Πρωθυπουργό Kυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων , που σήμερα έφερε θετικά και σημαντικά αποτελέσματα για τον τόπο μας”!

Μιλώντας για την επόμενη μέρα ο κ. Σπανός τονίζει οτι ”προχωρούμε στο σχεδιασμό του προγράμματος με ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, διαμορφωμένο συμμετοχικά και άρτιο τεχνικά, ώστε να αποτελέσει το όχημα για όλα αυτά που δικαιούνται και προσδοκούν οι Στερεοελλαδίτες”!

Αξίζει να σημειωθεί οτι  τον Ιανουάριο το νέο ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια διαμορφωνόταν στα  403 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα από κάποιες τροποποιήσεις στο κλείσιμο των κατανομών, εξασφαλίστηκαν  άλλα 23 εκατομμύρια, με το τελικό ποσό να φτάνει στα 426 εκ ευρώ .

 

 

 

 

 

http://www.lamiakos-typos.gr/

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close