Τοπικές

Στα άκρα η κατάσταση με τους ROMA…Γλέντια και μουσική μέχρι το πρωί

Γράφτηκε από την Ιωάννα Καραγιάννη

Δεν έχουν σταματήσει τις συναθροίσεις που συνοδεύονται από γλέντια και χορούς συνοικίες των ROMA στη Χαλκίδα. Στις περιοχές Χαραυγή και Καμάρες η κατάσταση είναι ανυπόφορη για τους κατοίκους από πλευράς ηχορύπανσης και άκρως ανησυχητική από πλευράς κορονοϊού.

Χθες, Πέμπτη, γιορτή του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή της Χαραυγής η μουσική, η οποία ήταν διαπασών, έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, στις έξι το πρωί. Οι κάτοικοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, ενώ τα τζάμια από τα σπίτια τους τρίζουν συνεχώς από την ένταση των ηχείων. Στην περιοχή της Χαραυγής, σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, η αστυνομία διαρκώς δηλώνει την παρουσία της και κάνει συστάσεις.

Ειδικά, το Σαβ/κο του Πάσχα από τις συνεχείς επιπλήξεις κατάφερε να μειώσει τις μαζικές συναθροίσεις. Επίσης, βεβαιώνονται όλες οι παραβάσεις και σχηματίζονται δικογραφίες οι οποίες αποστέλλονται στις αρμόδιες αρχές.

Στην περιοχή των ROMA στις Καμάρες η κατάσταση είναι πιο δύσκολη γιατί εκεί δεν υπάρχει ευκολία στην πρόσβαση για τους αστυνομικούς και έτσι για την ώρα πηγαίνουν περιπολικά με τον φάρο αναμμένο και καταγράφονται κινήσεις. Σχεδιάζεται όμως κάτι δυνατότερο ώστε να σταματήσει η ξέφρενη αυτή κατάσταση.

Στην περιοχή της Χαραυγής διαμένουν περίπου 100 οικογένειες ROMA. Στην οδό Πηνίου γίνεται επέκταση με νέα λυόμενα, γεγονός που ξεσηκώνει τους κατοίκους. Έχουν ζητήσει την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει υποσχεθεί ότι μόλις περάσει η κρίση με τον κορονοϊό θα λάβει τα δέοντα μέτρα.

 

https://tvstar.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close