Σημαντικές

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ EUROGROUP: ΄΄ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ”

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις τρεις βασικές προτεραιότητες του Eurogroup  – «Επισφραγίστηκε η επιτυχής ολοκλήρωση της 9ης αξιολόγησης»

Τρεις βασικές προτεραιότητες έθεσε το Eurogroup, κατά τη σημερινή συνεδρίαση που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, οι προτεραιότητες ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις θέσεις της κυβέρνησης και περιλαμβάνουν τη συνέχιση της δημοσιονομικής ευελιξίας και το 2022, τη διατήρηση των μέτρων στήριξης μέχρις ότου υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη και την ταχεία εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η συνέχιση της δημοσιονομικής ευελιξίας και το 2022 κρίθηκε απαραίτητη, καθώς η ανάκαμψη στα προ πανδημίας επίπεδα δεν αναμένεται νωρίτερα από το τέλος του επόμενου χρόνου. Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών επιδιώκουν τη διασφάλιση της δημοσιονομικής ισορροπίας μέσω της ανάπτυξης και όχι με μέτρα λιτότητας.

Επισφραγίστηκε η ολοκλήρωση της 9ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας

 

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup επισφραγίστηκε η επιτυχής ολοκλήρωση της 9ης αξιολόγησης της Ελλάδας και επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ωσότου ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση και διασφαλιστεί η επίτευξη βιώσιμης ανάκαμψης των οικονομιών της Ευρωζώνης – θέση που έχει, εξαρχής, στηρίξει σθεναρά η χώρα μας.

Αναλυτικά, αναφορικά με την 9η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα, επικροτήθηκε, για ακόμα μία φορά, από όλους τους συμμετέχοντες, η ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της. Αποτελεσματικότητα η οποία αντικατοπτρίζεται στα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς, η ελληνική οικονομία άντεξε το 2020 και οι θέσεις εργασίας και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων προστατεύθηκαν, στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Επιπλέον, επαινέθηκε η πρόοδος – παρά τις αντίξοες συνθήκες – σε σειρά μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, και επισημάνθηκαν οι προοπτικές σημαντικής ανάκαμψης, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Η Κυβέρνηση με το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές αποφάσεις – στη διαμόρφωση των οποίων συμβάλλει εποικοδομητικά – και την εμπιστοσύνη που δείχνουν εταίροι και αγορές, συνεχίζει και θα συνεχίσει, με σύνεση, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, την προσπάθεια για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, την ταχύτερη δυνατή ανάταξή τους και τη διαμόρφωση των συνθηκών που θα καταστήσουν την πατρίδα μας, ολόπλευρα, ακόμη πιο ισχυρή και την κοινωνία, στο σύνολό της, πιο ευημερούσα»,

κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close