Σημαντικές

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΣΟΦΙΑ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: “ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ”

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι, μετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ που μαζί με την ΑΔΕΔΥ και Κοινωνικούς και Επιστημονικούς φορείς της χώρας, έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εργατικά Κέντρα και συνδικαλιστικές παρατάξεις απ’ όλη την Ελλάδα, με την συμμετοχή τους στην απεργία, δήλωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση έδωσε η αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Ανεστοπούλου.

“Ηταν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών” δήλωσε στον “Λ.Τ.” η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας.

“Oι Εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώσαμε για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας του κόσμου της εργασίας απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση”.

Οι διαδηλωτές, μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, πραγματοποίησαν μαζική πορεία στη βουλή, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι “το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εμπεριέχει στοχευμένες νομικές κατασκευές και επικίνδυνες για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ιδεολογικές ακροβασίες, όπως είναι η επονομαζόμενη ατομική «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας που ουδόλως σχετίζεται με τη γνωστή σε όλους μας διευθέτηση, ούτε βεβαίως εξυπηρετεί πρόσκαιρες – εποχικές ανάγκες επιχειρήσεων”.

 

www.lamiakos-typos.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close