Τοπικές

ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΒΡΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΣΑ

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών  Στέλιο Πέτσα επισκέφθηκε στο γραφείο του  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την απόφασή του  να ιδρύσει ένα ακόμη, το 8ο παράρτημα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», αυτή την φορά στην Ομβριακή. Το 8ο αυτό παράρτημα θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών όλου του Δήμου Δομοκού .

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών προσκάλεσε τον  Υπουργό στα Εγκαίνια του Παραρτήματος, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου 2021. ”Η  Μητρόπολη  Φθιώτιδος σε συνεργασία με τον Δήμο Δομοκού, θα επεκτείνει την δυνατότητα μουσικής παιδείας και σε αυτή την περιοχή της Μητροπόλεως, μέσα από το αναγνωρισμένο από το Κράτος Ωδείο και το παράρτημά του” τονίζεται στη ανακοίνωση της Μητρόπολης .

          Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αφορμή για την δημιουργία του νέου αυτού παραρτήματος στην περιοχή του Δομοκού, ήταν η μαζική συμμετοχή των παιδιών του Νηπιαγωγείου Ομβριακής στον Μαθητικό Διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τα οποία έλαβαν υποτροφίες για μουσικές σπουδές στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Αυτό έδωσε την ιδέα και το έναυσμα στον Σεβασμιώτατο, αντί τα παιδιά να φοιτήσουν στην έδρα του Ωδείου, στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας, να ιδρυθεί ένα ακόμη παράρτημα, στην Ομβριακή, πέρα από αυτά που υπάρχουν σε Αταλάντη, Καμένα Βούρλα, Μαλεσίνα, Στυλίδα, Πελασγία, Τιθορέα και Μακρακώμη – Σπερχειάδα  .

          Ο  Υπουργός συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο γι΄αυτή του την πρωτοβουλία, αλλά και για όλο το ποιμαντικό του έργο στην Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στον τομέα της νεότητας και αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραστεί στον αγιασμό των εγκαινίων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close