Τοπικές

ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ”ΙΑΝΟΥ” Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ

Επίσκεψη στις Κοινότητες  Ζηλευτού, Στύρφακας  και Μοσχοκαρυάς και στα εργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία του ”Ιανού”  πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος με τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Κουτσοβέλη και τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Ξεφλούδα, Κώστα Αναστασίου και Θανάση Αργύρη .  Ο Δήμαρχος παρακολούθησε τη πρόοδο των εργασιών που γίνονται στις περιοχές αυτές και αφορούν την αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων  .

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τα εργα στην Κοινότητα Ζηλευτού της κεντρικής οδού με τις εκατέρωθεν μάντρες, μήκους περίπου 500 μ., που καταστράφηκε ολοσχερώς από τα πλημμυρικά φαινόμενα ,  στην Κοινότητα Στύρφακας των δύο κεντρικών δρόμων, μήκους περίπου 700 μ.,  με τα απαιτούμενα τοιχεία αντιστήριξης και  στην Κοινότητα Μοσχοκαρυάς οπου εκτελούνται εργα σε έξι σημεία  εντός του οικισμού, σε δρόμους και τοιχεία αντιστήριξης που καταστράφηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντάχθηκε χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 και στις 27-11-2020 με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών εγκρίθηκε  δέσμευση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ , για την υλοποίηση των εργων αποκατάστασης .

Αρχές Δεκεμβρίου 2020, η Δ/νση Υποδομών και Τεχνικών Έργων του Δήμου  συνέταξε τη μελέτη του έργου και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 28/12/2020, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Στις  14 Απριλίου 2021 υπογράφηκε σύμβαση  για την εκτέλεση του έργου, με χρόνο περαίωσης εκατόν ογδόντα  ημερολογιακές ημέρες.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος αμέσως μετά την περιοδεία του στα εργα δήλωσε τα εξής  :

«Απο την πρώτη στιγμή  υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα στους δημότες μας και θα κάνουμε το καλύτερο για να επουλώσουμε τις πληγές τους, ώστε να μπορέσουν να ξαναμπούν στο δρόμο της κανονικότητας και της παραγωγικότητας.

Σήμερα, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί μπορώ να βρίσκομαι εδώ και να βλέπω την εξέλιξη του έργου της αποκατάστασης της οδοποιίας των τριών χωριών μας Ζηλευτού, Στύρφακας και Μοσχοκαρυάς, ένα έργο που τόσο ανάγκη έχουν τα χωριά μας για να κλείσουν τις πληγές του Ιανού, ένα έργο υποδομής απαραίτητης για την αγροτική οικονομία και παραγωγή της περιοχής”.

Με την ευκαιρία της επισκεψής του στις πληγείσες περιοχές ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  τους Προέδρους των τριών Τοπικών Κοινοτήτων και τις  υπηρεσίες του Δήμου , για το ενδιαφέρον και την συνεργασία , ώστε να έχουμε , οπως είπε αυτό το θετικό αποτέλεσμα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

”Η διεκδίκηση των αναγκαίων έργων και η αποκατάσταση των ζημιών απέναντι σε κάθε φυσική καταστροφή, είναι ζήτημα που αφορά την ίδια τη  ζωή των δημοτών μας. Και είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύσουμε” τόνισε ο κ. Καραίσκος .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close