Τοπικές

ΣΤΟ ΕΣΠΑ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ : ”ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ”

Eνα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για το  Δήμο Καμένων Βούρλων παίρνει σάρκα και οστά καθώς βρέθηκαν οι πόροι για τη χρηματοδοτησή του  .
Η κατασκευή του νέου κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων της πόλης των Καμένων Βούρλων, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και εξασφαλίστηκε μέσω αυτού δαπάνη 3.266.000,00 ευρώ, ώστε μέχρι την 14/3/2023, ήτοι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, να έχει ολοκληρωθεί το έργο.
Στα πλαίσια της κατασκευής του νέου αγωγού, θα επιλυθούν προβλήματα δεκαετιών, καθώς πέραν του κυρίου στελέχους το έργου, θα ελεγχθούν και θα αποκατασταθούν και όλες οι συνδέσεις αυτού με τους παράπλευρους και κάθετους αγωγούς, καθώς και οι ιδιωτικές συνδέσεις για την εξυπηρέτηση όλων των οικιών των Καμένων Βούρλων.
Κατά την υλοποίηση του τελικού σταδίου του έργου, θα αποκατασταθεί πλήρως και το οδόστρωμα της παραλιακής οδού Γερασίμου Βασιλειάδη, σε όλο της το μήκος, ενώ ασφαλτοστρώσεις, θα γίνουν και σε άλλους δρόμους, εντός του οικιστικού ιστού.
”Ένα έργο με πολύπλευρη πρακτική και περιβαλλοντική σημασία, το οποίο θα αναβαθμίσει την εικόνα, αλλά και την λειτουργία του οικισμού, είναι προ των πυλών” δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης , ευχαριστώντας  τα στελέχη του Δήμου και τους συνεργάτες του, οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά, ώστε να μπορεί η πρόταση , να λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ούσα ώριμη και άρτια από κάθε άποψη.
Ο Δήμαρχος ευχαριστεί ιδιαίτερα  τον Υπουργό Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα και το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  Δημήτριο Σκάλκο που συντέλεσαν έμπρακτα στην ένταξη του εργου .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close