Τοπικές

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ» ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Λαμίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης απο μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος στη Φθιώτιδα . Το ραντεβού δόθηκε στην Πλατεία Πάρκου . Ανθρωποι κάθε ηλικίας  κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες διαμαρτυρήθηκαν   για τα νέα μέτρα που ελήφθησαν και που προβλέπουν μεταξύ άλλων τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, αναφέρθηκαν στις παρενέργειες των εμβολίων ,ενώ χαρακτήρισαν προσβολή τα 150 ευρώ που δίνονται από την κυβέρνηση ως κίνητρο στους νέους για να εμβολιαστούν. Οι διαδηλωτές ανέφεραν οτι  είμαστε Έλληνες που ενωνόμαστε ενάντια στον διαχωρισμό και στον διχασμό.

Η πρώτη αυτή άτυπη συγκέντρωση θύμιζε περισσότερο «βουβή» διαμαρτυρία, μιας και δεν υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος διοργανωτής, ωστόσο σε πηγαδάκια συζητήθηκε η διεξαγωγή μιας ακόμη συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία θα διοργανωθεί  και θα ανακοινωθεί στα socia media εντός των προσεχών ημερών.

Δεν είναι τυχαίο πάντως  οτι η συγκέντρωση ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εγινε στην εδρα της Περιφέρειας Στερεάς η οποία εμφανίζεται τελευταία στους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη  που παρουσίασε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ΥγείαςΜάριος Θεμιστοκλέους . Η  περιφέρεια που κατέχει τα πρωτεία στους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση είναι τα Ιόνια Νησιά με 55% του πληθυσμού και τελευταία η Στερεά Ελλάδα με 39%.

Στα Ιόνια βρίσκεται και το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις, καθώς τις έχει λάβει το 47%. Στο Νότιο Αιγαίο έχει εμβολιαστεί πλήρως το 44%, ενώ στη Δυτική Μακεδονία το 39%. Από την άλλη στη Στερεά Ελλάδα έχει κάνει και τις δύο δόσεις το 31% .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close