Τοπικές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Πραγματοποιηθηκε σήμερα συνάντηση του Διοικητικου Συμβουλιου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας  με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, με κύριο αντικείμενο συζητησης την πορεία εργασιών στο (Παλαιο) Δικαστικό Μέγαρο.  Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στα δικαστήρια Λαμίας του Περιφερειάρχη  ,παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου και του Αντιπεριφερειάρχη Θαναση Καρακάντζα καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας . 

Το υπάρχον παλαιό διατηρητέο κτίριο των δικαστηρίων στο κέντρο της πολης, χρηζει αμεσης επισκευής, ώστε να παυσει να υφίσταται η απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρείται σήμερα . 

Ο  πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας επανειλημμένως εχει τονίσει την ανάγκη άμεσης επανέναρξης των εργασιών για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου στη Λαμία, καθώς όπως εχει επισημάνει το υφιστάμενο διατηρητέο κτίριο των δικαστηρίων στο κέντρο της πολης, είναι επικίνδυνο και σε αυτό έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές εδώ και δεκαετίες .

Οι σκαλωσιές τοποθετήθηκαν, όχι για επισκευές αλλά για την προφύλαξη των πολιτών από την επικινδυνότητα του κτιρίου, το οποίο είχε ήδη πληγεί σε σημαντικό βαθμό από σεισμούς στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μετα από μια διετία προσπαθειών, ο Δικηγορικός Σύλλογος  καταφερε με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να προχωρήσει η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση εξωτερικά των  ζημιών που εχει υποστεί το κτήριο εξαιτίας της μη συντηρήσεως του από την Πολιτεία αλλα και να χρηματοδοτηθεί το εργο αποκατάστασής του από κονδύλια της Περιφέρειας. Εχει υπογραφεί ηδη η προγραμματική συμβαση μεταξυ ΤΑΧΔΙΚ και Περιφερειας και οι εργασίες προχωρούν κανονικά .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close