Σημαντικές

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.: Νέες δράσεις

Σε κλίμα συνεργασίας και με μια σειρά θεμάτων που αφορούν σε νέες επενδύσεις και νέα έργα, καθώς και στις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 στη Λαμία, μέσω τηλεδιάσκεψης η 11η  Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο Δήμο Καρύστου, εγκρίνοντας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η πρόταση για ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών που υπέστησαν οι υποδομές στους Δήμους Μακρακώμης και Αγράφων, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και 1.240.000 ευρώ αντίστοιχα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του κυκλώνα «Ιανός» στις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Τέλος, παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία τα προγράμματα Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας για το έτος 2021, που αποτελούν πυλώνες κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Ολοκληρώσαμε μια παραγωγική συνεδρίαση, στην οποία πήραμε στρατηγικές αποφάσεις για τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό. Εγκρίναμε τα ετήσια προγράμματα για τον Τουρισμό και την Εξωστρέφεια, τις κορυφαίες μας προτεραιότητες. Δράσεις για την αντιμετώπιση του Covid19, πόρους για την αποκατάσταση υποδομών και για κάθε άξονα του προγραμματισμού μας. Πολυδιάστατα, συνθετικά και παραγωγικά, συνεχίζουμε!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με το πέρας της συνεδρίασης.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Δουλεύουμε ομαδικά και αποφασίζουμε συνθετικά με στόχο την προώθηση των μεγάλων θεμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η σύνθεση των απόψεων και η δημιουργική διαφωνία των μελών του σώματος, αποτυπώνεται θετικά στο τελικό αποτέλεσμα και αυτής της συνεδρίασης».

https://www.lamiareport.gr

ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ Η “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΘΙΩΤΙΚΗ”!

• Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε το Περιφερειακό –  Για “βαρέλι χωρίς πάτο” έκαναν λόγο οι παρατάξεις της μειοψηφίας  –  Λευκό από Μπατζελή και Αναγνωστάκη  – “Οχι” από Γκλέτσο, “ναι” από 5 συμβούλους του

• Πάει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό η εταιρεία, ζητώντας από την Περιφέρεια 320.000 ευρώ για παλιές συμβάσεις

Ρεπορτάζ: Χρήστος Αλεξανδρής

Σε ρόλο “ναυαγοσώστη” στη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, γλίτωσε από βέβαιο οικονομικό … πνιγμό την “Φθιωτική Αναπτυξιακή”, ψηφίζοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δίνοντας στην εταιρεία μια βαθιά ανάσα !

Στην ουσία το Περιφερειακό συμβούλιο έβαλε τον αναπνευστήρα σε μια εταιρεία που τα τελευταία χρόνια δεν σταματά να καταγράφει ζημιές και ελλείμματα και η οποία βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, καθώς στην τελευταία χρήση βρισκόταν σε αρνητική θέση ύψους 77.000 ευρώ.

Η συνολική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι 120.000 ευρώ με την Περιφέρεια να συμμετέχει με το ποσό των 65.000 ευρώ και με τους Δήμους και τα Επιμελητήρια με το ποσό των 55.000 ευρώ.

 

http://www.lamiakos-typos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close