Το ταχίνι είναι ένα τρόφιμο φυτικής προέλευσης με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Τρεις κουταλιές ταχίνι, που αντιστοιχούν στα 45 γρ. προϊόντος, προσφέρουν 8,1 γρ. πρωτεΐνης, ποσό πολύ υψηλό αν λάβουμε υπόψη ότι περιέχει σημαντικά ποσά απαραίτητων αμινοξέων. Παράλληλα, όμως – και εδώ εντοπίζεται η υπεροχή των φυτικών προϊόντων – το ταχίνι προσφέρει 4,2 γρ. φυτικών ινών, καλύπτοντας το 20% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού αλλά και 20 γρ. λίπους, εκ των οποίων τα 18 γρ. είναι μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, δηλαδή λιπαρά οξέα που χρησιμοποιούνται τόσο στα σύγχρονα διαιτολόγια απώλειας βάρους, όσο και στα διαιτολόγια βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης. Συναξιολογώντας τα 3 βασικά χαρακτηριστικά του ταχινιού, αντιλαμβανόμαστε ότι η καθημερινή του κατανάλωση μπορεί να προσφέρει, πέραν της πλούσιας γεύσης, διατροφικά οφέλη, βελτιωμένο κορεσμό και καλύτερα αποτελέσματα στην προπόνηση και την αθλητική δραστηριότητα!
ΠΗΓΗ: freesunday.gr