Τοπικές

ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΕΠΤΑ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Στο τέλος Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί  η παράδοση των  7 νέων  κλινών  στο Νοσοκομείο Λαμίας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Η  πολύ σημαντική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας αφορά στην ανάπτυξη 174 νέων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία της χώρας.

Οι κλίνες θα παραδίδονται προοδευτικά στα νοσοκομεία , από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2021. Οι νέες κλίνες αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 6.500 ασθενείς ετησίως.

Το Ίδρυμα αναφέρει ότι δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο στη συνολική προσπάθεια της χώρας για τη στήριξη του ΕΣΥ:

“Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19, ανεβάζοντας γεωμετρικά τον συνολικό απολογισμό των ανθρώπινων απωλειών στη χώρα μας. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει φέρει αντιμέτωπα τα δημόσια συστήματα υγείας με πρωτοφανείς πιέσεις, εξαντλώντας τις υπάρχουσες υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό με τη σφοδρότητα του. Στη χώρα μας τα νέα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, οδηγώντας, όπως είναι δυστυχώς αναμενόμενο, όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)”.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close