Auto Moto

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ : ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Κλοιό στα διόδια των αστικών κέντρων για το Πάσχα θα στήσει η ΕΛΑΣ, προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος εκτός νομού σε υποψήφιους “κορωνο – εκδρομείς”.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ στα διόδια των αστικών κέντρων το Πάσχα προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος εκτός νομού σε υποψήφιους εκδρομείς.

Οι λοιμωξιολόγοι στην πολύωρη συνεδρίαση της επιτροπής «ζύγισαν» τα δεδομένα και έκριναν πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα ήταν μεγάλο ρίσκο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Για το «Πάσχα στην πόλη» για μια ακόμη χρονιά είχε άλλωστε προϊδεάσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σε τηλεοπτική συνέντευξή της, ενώ την οριστική εισήγηση των λοιμωξιολόγων επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του τηλεοπτικό μήνυμα.

Πάσχα με ελέγχους και μπλόκα

Όπως ανέφερε το 15minutes.gr, τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την περίοδο του Πάσχα σε μεγάλο βαθμό θα θυμίζουν την περσυνή περίοδο. Θα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής και θα έχουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με της κατά τόπους Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα διόδια, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε όσους επικαλεστούν ότι πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο νομό για λόγους υγείας, αγροτικές εργασίες κλπ. Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι επιστρατεύσουν ακόμη και ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το Πάσχα

Σχετικές ανακοινώσεις και περαιτέρω διευκρινήσεις αναμένεται να κάνει κατά τη διάρκεια της αυριανής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα αναφερθεί εκτενώς στα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Οι πληροφορίες θέλουν τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ να κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους για το αν τα χαρτιά που επιδεικνύουν οι μετακινούμενοι είναι γνήσια, ενώ σε περίπτωση που δεν είναι θα ασκούνται ποινικές διώξεις. Όλα τα χαρτιά τύπου “μάζεμα ελιών” η υπόθεση υποθηκοφυλακείου ή δικαστηρίου θα ελέγχονται, ενώ θα γίνεται τσεκάρισμα ακόμα και μετά την αναχώρηση του μετακινούμενου. Αναλυτικές εξηγήσεις θα δώσει αύριο Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στην Κυψέλη ήταν ξεκάθαρο, ο οποίος στο διάγγελμά του τόνισε πως θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα μέχρι κεραίας, προκειμένου να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι.

“Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί”, τόνισε παράλληλα ο πρωθυπουργός, προειδοποιώντας πως από την Πολιτεία δεν θα γίνουν ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές που ενδεχομένως θα κοστίσουν στη “μάχη” κατά της πανδημίας.

Στο πλαίσιο, αυτό, η ΕΛΑΣ αναμένεται να επιδοθεί σε “σαφάρι” ελέγχων στις εξόδους και τις εισόδους των μεγάλων αστικών κέντρων και κυρίως την Αθήνα, ενόψει των εορτών Πάσχα που και φέτος δεν θα γίνει στο χωριό αλλά στην πόλη, τσεκάροντας κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά αν διαθέτει έγγραφο που επιτρέπει τη μετακίνηση. Η τελετή της Ανάστασης άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε θα γίνει στις 21:00 και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22:00 το Μεγάλο Σάββατο.

Επίσης τις καθημερινές, για την Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχίσει να ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων στο πλαίσιο των μέτρων που προβλέπονται κατά της διασποράς του κορωνοιού. Και σε αυτό το κομμάτι, οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ αναμένεται να είναι αυστηροί, ενώ υπενθυμίζουμε για την παράβαση αυτών των περιορισμών προβλέπονται “τσουχτερά” πρόστιμα.

“Ποιοι εξαιρούνται”

Εκτός των περιορισμών, οι πολίτες δηλαδή στους οποίους επιτρέπεται η διαπεριφερειακή μετακίνηση, παραμένουν όσοι πρέπει να βγουν εκτός νομούς για τους εξής λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους εργασίας
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους

Σημειώνεται πως όσοι μετακινούνται για τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις.

ΠΗΓΗ 15MINUTES

 

 

 

 

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close