Τοπικές

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ : ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΜΕΩΝ !

”Επιεικώς ανεπίτρεπτη” χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος  την απόφαση της επιτροπής ”Ελλάδα 2021” και της Προέδρου Γιάννας Αγγελοπούλου  , να μην συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών κατα την επισκεψή της στη πόλη της Λαμίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 της Εθνικής Παλιγγενεσίας .

Στην επανάσταση του 1821 δεν αγωνίστηκαν οι ανύπαρκτοι τότε ψευτοτεχνοκράτες αλλά αγωνίστηκε ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, οι αστοί της τότε εποχής και κυρίως ο κλήρος που συμμετείχαν οι Επίσκοποι, οι Κληρικοί, οι Καλόγεροι, σημειώνει με αυστηρό υφος στην ανακοινωσή του ο κ. Γιαννόπουλος .Και συνεχίζει :

”Από τα μοναστήρια μας ξεκίνησε η σπίθα της Επανάστασης. Σε μοναστήρι υψώθηκε το λάβαρό της. Στα μοναστήρια και στις εκκλησιές κρύφτηκαν οι αγωνιστές και ο λαός και γίνανε απόρθητα φρούρια και κάστρα μπροστά στις ορδές των Tούρκων. Στα μοναστήρια μας οι καλόγεροι μοίρασαν τα όπλα και το μπαρούτι στους αγωνιστές της Επανάστασης.

Για εμάς όμως τους Ρουμελιώτες η μη συμμετοχή του Μητροπολίτη μας Συμεών και ο αποκλεισμός του από αυτή τη σύσκεψη, που τουλάχιστον η παρουσία του θα ήταν εποικοδομητική και σημαντική στους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς της κας Αγγελοπούλου και της επιτροπής της, έχει την ιδιαίτερη σημειολογία διότι στη μαρτυρική περιοχή μας και στη πόλη μας τη Λαμία μαρτύρησε ο αγωνιστής της επανάστασης καλογερόπαππας Αθανάσιος Διάκος.

Η μη συμμετοχή του Συμεών πιστεύω ότι ήταν μια ασέβεια στη μνήμη του ήρωα Αθανασίου Διάκου και άλλων αγωνιστών και ιερέων όπως του επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα και του αδερφού του.

κα. Αγγελοπούλου, καλό θα είναι από την τεχνοκρατική και γκλαμουρίστικη διάθεση που έχετε να δώσετε στη γιορτή των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία να αναθεωρήσετε τις οποιεσδήποτε τεχνοκρατικές σας και καλλιτεχνικές σας προθέσεις και να σκεφτείτε ότι ο κλήρος από τους επισκόπους έως τους απλούς ιερείς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να είμαστε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι και να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να ιστορούμεθα τα πραγματικά γεγονότα και όχι να σχολιάζουμε κουτσομπολίστικα και με αρκετή κακοήθεια ενδεχομένως κάποιες κακές πτυχές της Επανάστασης του 1821”.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close