Τοπικές

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ : ”ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ, ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.

”Όταν υπάρχει θέληση, τα αδύνατα γίνονται δυνατά.
Η κρίση της πανδημίας μας έφερε πιο κοντά με το παράρτημα Λαμίας του Ερυθρού Σταυρού, εδραιώνοντας την συνεργασία μας.
Σήμερα είμαστε ευγνώμονες τιμώντας αυτούς τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην κοινή μας προσπάθεια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας αλλά ταυτόχρονα εγκαινιάζουμε την απαρχή μιας συνεργασίας με σκοπό το κοινό συμφέρον και την ασφάλεια των δημοτών μας”.
Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος τίμησε σήμερα τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοιού .
Στο Δημαρχείο της οδού Σκληβανιώτη  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος υποδέχτηκε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας  και πρόεδρο του Παραρτήματος Λαμίας του Ερυθρού Σταυρού   Χρήστο Γεωργίου και την αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου  Μαριάνθη Ντούβα, για να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχαν την περίοδο των περιοριστικών μέτρων κατα του κορωνοιού .
Απονέμοντας τιμητικές πλακέτες στα μέλη του Παραρτήματος της Λαμίας ο κ. Καραΐσκος τόνισε  πως « η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού δείχνει ότι και σε  ακραίες συνθήκες όλα τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά».
Όπως εξήγησε, η βασική ιδέα της συνεργασίας υπήρξε πριν ξεσπάσει η κρίση του κορωνοϊού και εδραιώθηκε μέσα από τη δημιουργία δομής στην εξυπηρέτηση των δημοτών, η οποία στήθηκε σε μόλις μία μέρα.Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας  και Πρόεδρος του Παραρτήματος Χρήστος Γεωργίου, ευχαρίστησε και αυτός απο την πλευρά του τον Δήμαρχο, για τη δυνατότητα που έδωσε στον Ερυθρό Σταυρό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δημότες, στους εθελοντές, οι οποίοι οπως είπε απο την πρώτη στιγμή πίστεψαν , στήριξαν και πλαισίωσαν αυτό το πρόγραμμα , κινούμενοι μόνο από τα ερυθροσταυριτικά ιδεώδη τους και τις αξίες που έχουν . 

«Αυτά τα ιδεώδη αξιολογήθηκαν εκ νέου στις συνειδήσεις όλων μας” υπογράμμισε ο κ. Γεωργίου  και πρόσθεσε  οτι τα καταφέραμε χωρίς να αφήσουμε πίσω συμπολίτες μας, που είχαν την ανάγκη μας. Ανθρώπους οι οποίοι ήταν μόνοι τους, ανήμποροι. Αυτό είναι σημάδι μιας υγιούς πολιτείας, μιας υγιούς κοινωνίας. Μια τέτοια κοινωνία μπορεί να δημιουργήσει σπουδαία πράγματα στο μέλλον».

Από πλευράς των εθελοντών, μίλησε η Γραμματέας του ΔΣ του Παραρτήματος Λαμίας του Ερυθρού Σταυρού, Μαριάνθη Ντούβα, η οποία ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης, τους εργαζόμενους του Δήμου Λαμιέων και ιδιαίτερα τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού . 

 

 

 

http://www.lamiakos-typos.gr

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close