Τοπικές

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ : “ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ”

Τέλος στην παραφιλολογία και τα σενάρια περι συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μακρακώμης , βάζει με ανακοινωσή του ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Θύμιος Παπαευθυμίου , δηλώνοντας σε ολους τους τόνους οτι ”θα σεβαστούμε την απόφαση των δημοτών μας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ”  .

Συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου στις 11 Δεκεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος  Γεώργιος Χαντζής πρότεινε στον επικεφαλής της παράταξής της μείζονος μειοψηφίας   Θύμιο Παπαευθυμίου, να επιλέξει πρόσωπο από τη μειοψηφία για την πλήρωση της 5ης θέσης Αντιδημάρχου, όπως παρέχεται η δυνατότητα με την τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών.

Το θέμα πήρε δημοσιότητα και ο πρώην Δήμαρχος με ανακοινωσή του διευκρινίζει και ξεκαθαρίζει τα εξής  :

”Η στάση μας απέναντι στην πρόταση-πρόσκληση αυτή ήταν και παραμένει απ’ την πρώτη στιγμή αρνητική, καθώς η στόχευση της συγκεκριμένης τροπολογίας αφορά Δημ. Συμβούλια στα οποία η κυβερνώσα αρχή αντιμετωπίζει ζήτημα πλειοψηφίας και αναπόφευκτα οδηγείται σε διαπαραταξιακές συνεργασίες για να επιτελέσει το έργο της.

Στο δικό μας Δήμο τέτοιο ζήτημα δεν προκύπτει, καθώς οι δημότες με την ψήφο τους προσέφεραν στην παράταξη του κ. Χαντζή την απόλυτη πλειοψηφία. Δε συντρέχει κανένας λόγος να απαντήσουμε θετικά στο ενδεχόμενο μιας διαπαραταξιακής συνεργασίας, μη σεβόμενοι την απόφαση των δημοτών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να τελούμε το έργο μας απ’ το πόστο που μας έδωσε ο λαός, ασκώντας αντιπολίτευση εποικοδομητικού χαρακτήρα, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει εμπράκτως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σαν παράταξη είχαμε διαγνώσει σημάδια αδυναμίας διακυβέρνησης στη νέα Δημοτική Αρχή, κι η εξέλιξη αυτή έρχεται να μας επιβεβαιώσει. Ωστόσο, δεδομένου ότι η συμπολίτευση διαθέτει την πλειοψηφία των 14 εδρών, δική μας πρόθεση είναι να της επιτρέψουμε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της απερίσπαστα και χωρίς δικές μας παρεμβολές.

Και επειδή καλό είναι να μην ξεχνάμε, να θυμίσουμε πως στο παρελθόν ο κ. Χαντζής από άλλη θέση τότε, αυτή του Δημ. Συμβούλου,με γραπτή επιστολή είχε υποβάλει την παραίτησή του και μόνο στην υποψία συνεργασίας με άλλη παράταξη. Είναι ο ίδιος που σήμερα, μερικά μόλις χρόνια μετά, με θερμή παράκλησή του μας καλεί να συνασπιστούμε για το κοινό όφελος των πολιτών και του τόπου μας!

Μάλιστα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη ειπώθηκε από τον κ. Χαντζή πως θα διατηρήσει τη θέση του 5ου Αντιδημάρχου κενή. Να του υπενθυμίσουμε πως παρά τη δική μας άρνηση να καλύψουμε τη θέση αυτή, στο Δημ. Συμβούλιο υπάρχει και 3η παράταξη, προς την οποία θα μπορούσε να απευθύνει την ίδια πρόταση.

Κλείνοντας, καλό θα ήταν να δίνουμε στα πράγματα τη διάσταση και το μέγεθος που τους αξίζει. Ο Δήμος μας βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία είναι και τα πλέον σημαντικά για την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Η επίλυση αυτών των ζητημάτων είναι αυτή που θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία των δημοτών και ΟΧΙ οι όποιες κινήσεις “καλής θέλησης” με μηδενικό αντίκτυπο στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας”.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close