Τεχνολογία

Τι κρύβεται πίσω από τη νέα άνοδο του bitcoin

Η εναλλακτική επένδυση σε bitcoin εν μέσω αρνητικών αποδόσεων αποκτά όλο και μεγαλύτερο νόημα ακόμα και για θεσμικούς επενδυτές

Τιμή του bitcoin κινείται πάλι στα ιστορικά υψηλά, πάνω από τις 19.000 δολάρια και η κινητικότητα γύρω από τον «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων αυξάνεται εν όψει του τέλους της χρονιάς.

Η υψηλή μεταβλητότητα του bitcoin είναι ένας από τους λόγους που οι παραδοσιακοί θεσμικοί επενδυτές σε γενικές γραμμές δεν το περιλαμβάνουν στο καλάθι των επιλογών τους.

Ωστόσο, το ιδιόμορφο περιβάλλον που επικρατεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αδιάκοπης δημιουργίας νέου χρήματος και των αρνητικών επιτοκίων οδηγεί κάποιους θεσμικούς επενδυτές στο να αναζητούν εναλλακτικές τοποθετήσεις, όπως όλο και πιο «ρισκαδόρικες» μετοχές και ομόλογα, χρυσός, ενώ κάποιοι από αυτούς επιλέγουν και το bitcoin.

Ο οικονομικός αναλυτής και διαχειριστής επενδύσεων Μιχάλης Νικολέτος, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο bitcoin έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ομόλογα συνολικής αξίας 18 τρισ. δολαρίων έχουν πλέον αρνητικές αποδόσεις. Όποιος τα αγοράζει, εάν τα κρατήσει έως τη λήξη έχει 100% πιθανότητες να χάσει χρήματα. Και καθώς ο αριθμός των ομολόγων που έχουν αρνητικές αποδόσεις αυξάνεται, έχει όλο και πιο πολύ νόημα να επενδύει κάποιος σε χρυσό και bitcoin.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close