Συνταγές & Άλλα

Τηγανόπιτες κανέλας της γιαγιάς! Θα ξετρελαθείτε! Θα κολλήσετε!

Εύκολες τηγανόπιτες κανέλας της γιαγιάς που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δεν θα μείνει καμία!

Ακόμα ένα παραδοσιακό γλυκό της γιαγιάς που μας τρέλανε Δείτε παρακάτω την συνταγή!

Υλικά
Για ζύμη
200 γρ. αλεύρι “σκληρό”
1 τέταρτο κ.γ αλάτι
50 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
ελαιόλαδο
Μέλι ή “ζάχαρη”
κανέλα

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία λεκάνη, κ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε,κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη μας

Σαν μπάλα την πλάθουμε και τη βάζουμε σε μια λεκάνη πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί.

Η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε έξι μπαλάκια.Το καθένα το ανοίγουμε λεπτό στρογγυλό φύλλο.Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο και την πασπαλίζουμε με λίγο μέλι ή”ζάχαρη” και κανέλα.

Πρός τα μέσα Διπλώνουμε τις 4 πλευρές έτσι ώστε να πάρει ορθογώνιο σχήμα.καθως και πάλι διπλώνουμε το φύλλο και πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα για να κολλήσουν.Αν θέλουμε με την βοήθεια του πλάστη απλώνουμε λίγο ακόμα το κλειστό πια πιτάκι για να γίνει ακόμα πιο λεπτό. Τέλος, λαδώνουμε τα πιτάκια ελαφρά και τα ψήνουμε σε τηγάνι αντικολλητικό μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!

 

 

 

 

athensmagazine.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close