Τοπικές

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΙΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΝΙΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ

Εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης, με θέμα: «Η δράση της οικογένειας των Αινιάνων κατά την επανάσταση του 1821 και η προσφορά τους στο Έθνος» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων με την Τοπική Κοινότητα Υπάτης και τον Εκπολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες» το βράδυ το Σάββατο (31/7).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών ο οποίος νωρίτερα πραγματοποίησε και τον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Υπάτης, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος (οι οποίοι πριν την εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό) και η αντιδήμαρχος Λαμιέων, Αμαλία Ποντίκα.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Η δράση της οικογένειας των Αινιάνων και η προσφορά τους στο Έθνος» από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Σταυρόπουλο (απόσπασμα από την υπό έκδοση εργασία του Γιώργιου Καλλιώρα αποστράτου Αξιωματικού Π.Ν. – Συγγραφέα και ερευνητή με τίτλο «Η πνευματική και ιστορική οικογένεια των Αινιάνων».

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του παπα-Ζαχαρία Αινιάν, στο Πάρκο Ηρώων Υπάτης δωρεά του Dr Θεόδωρου Κουτρούμπα, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Louvain, Γενικού Διευθυντή του CEPLIS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close