Σημαντικές

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Ώρα για την οριστική κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος , υποστηρίζουν οι εμποροι της Λαμίας και ηδη με επιστολές τους στα συναρμόδια υπουργεία διατυπώνουν το δίκαιο οπως αναφέρουν αιτημά τους .
Με επιστολή τους στον Υπουργό Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών  Απόστολο Βεσυρόπουλο ζητούν  την κατάργηση τόσο της προκαταβολής φόρου όσο και του τέλους επιτηδεύματος.
”Η δυσμενής συγκυρία για την αγορά και την οικονομία επιβάλλει πλέον τολμηρά βήματα αναδιάταξης του οικονομικού περιβάλλοντος, μέσα από δραστικά μέτρα που θα απαλλάσσουν τον επιχειρηματικό κόσμο από βαρίδια του παρελθόντος και θα διασφαλίζουν την τόνωση της ρευστότητάς του” σημειώνει ο εμπορικός κόσμος .
Η κατάργηση των δύο φορολογικών επιβαρύνσεων αποτελεί καθολικό και δίκαιο αίτημα του εμπορικού κόσμου. Ειδικά για το τέλος επιτηδεύματος , ο εμπορικός κόσμος θεωρεί οτι αποτελεί ένα άδικο και παρωχημένο μέτρο, πόσο μάλλον σήμερα που δεν είναι δυνατόν επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή, να καταβάλλουν ειδικό τέλος για ένα επιτήδευμα το οποίο δεν ασκούν. Γι’ αυτό στην περίπτωση που η κατάργησή του δεν είναι εφικτή, οι εμποροι ζητούν ”την απομείωσή του κατά το ποσοστό που αντιστοιχεί στους μήνες που η κάθε επιχείρηση έμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας”.
”Η ΕΣΕΕ αντιλαμβάνεται ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης κινείται εντός του πλαισίου των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα είναι καθοριστικές για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και τη στήριξη της απασχόλησης, ενώ η απώλεια των εσόδων για τα δημόσια ταμεία θα μπορέσει να αναπληρωθεί μέσω της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης και της ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας”.
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close