Σημαντικές

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 ξεκινά η περίοδος των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων με τα καταστήματα να ανοίγουν προαιρετικά.

Επειδή η έναρξη της περιόδου των ενδιάμεσων εκπτώσεων του φθινοπώρου συμπίπτει με Κυριακή, έχει εξαγγελθεί πως όσα καταστήματα το επιθυμούν, μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά τη συγκεκριμένη ημέρα.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που έχει προταθεί για όσα ανοίξουν την Κυριακή είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων του φθινοπώρου θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Όσο για τους κανόνες που έχουν τεθεί, τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα, πέραν της αναγραφής της παλαιάς, να αναγράφουν και τη νέας τιμή των προϊόντων και των υπηρεσιών με έκπτωση, ενώ επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Να καταργηθούν ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Τη θέση του υπέρ της κατάργησης του «παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων» επαναλαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Η πάγια θέση των εμπόρων της πρωτεύουσας είναι η διατήρηση «μίας χαμηλής τιμής όλο τον χρόνο» και μεγάλες εκπτώσεις για ρευστοποίηση στο τέλος των περιόδων.

Στην ανακοίνωση του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), επισημαίνει ότι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αποτελεί απαίτηση όλων των συντελεστών της αγοράς και θέμα πρώτης προτεραιότητας για τον ΕΣΑ, ώστε να λειτουργήσει η αγορά προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ήταν απογοητευτικά. Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις (81%) πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημειώνεται επίσης ότι σταθερά υπέρ της κατάργησης της Κυριακάτικης εργασίας είναι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καθώς και οι περισσότεροι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων της χώρας.

 

 

 

 

 

ert.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close