Τεχνολογία

To μπρασελέ που εγγυάται πως κανείς δεν μας… κρυφακούει

Δουλεύει με υπερήχους και μπλοκάρει κάθε Alexa, Siri και Google εκεί έξω

Σε έναν κόσμο όπου μικρόφωνα φορούν πια οι πάντες και τα έξυπνα ηχεία έχουν εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας, η παρακολούθηση παραέχει γίνει εύκολο πράγμα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο έφτιαξαν λοιπόν ένα πειραματικό βραχιόλι που επιστρατεύει υπερήχους από 24 ηχεία για να μπλοκάρει τα περισσότερα ηχεία εκεί έξω. Ξαναδίνοντας στην ιδιωτικότητα την αυθεντική της σημασία.

Αυτό που κάνει το ομολογουμένως θαυματουργό gadget είναι να πλημμυρίζει με υπερήχους το ακουστό φάσμα, κάνοντας έτσι οποιαδήποτε εγγραφή άχρηστη.

Την ίδια ώρα, το μπλοκάρισμα είναι καθολικό και αφορά σε όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς τυφλά σημεία μάλιστα. Κάθε κίνηση του καρπού εξουδετερώνει ακόμα και κρυμμένα μικρόφωνα, κάνοντάς το τελικά να λειτουργεί αποδοτικότερα ακόμα και από επαγγελματικές συσκευές.

Το μπρασελέ δεν είναι για εμπορική χρήση. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Για την ώρα είναι ογκώδες και δύσχρηστο, οι επιστήμονες Ben Zhao και Heather Zheng είπαν ωστόσο στους «New York Times» πως επενδυτικό ενδιαφέρον υπήρξε από την πρώτη στιγμή για την εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας.

Το κόστος εξάλλου για να φτιαχτεί μια εκδοχή για την αγορά δεν θα ξεπερνά τα 20 δολάρια, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Υπάρχουν όμως και μια σειρά από ζητήματα ηθικής και νομιμότητας εδώ.

Φανταστείτε να το φοράτε δηλαδή σε ένα εμπορικό κέντρο και να κάνετε μια βόλτα. Θα προκαλέσετε σωστό χάος σε τηλεφωνικές κλήσεις και ό,τι άλλο εξαρτάται από μικρόφωνα!

https://www.newsbeast.gr/
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close