Ευ Ζην

Το ελληνικό «φαρ-ουέστ» με το απίστευτο δάσος από κάκτους! και Εκβολές Σπερχειού Ποταμού (video)

Γνωρίζατε πως διαθέτουμε το δικό μας ελληνικό «φαρ-ουέστ»; Ένα μέρος όπου υπάρχουν αυτοφυείς αμέτρητοι ελληνικοί κάκτοι, οι γνωστές φραγκοσυκιές. Όλ’ αυτά δίπλα σε μια δημοφιλέστατη και γραφική πολή.

Πετάμε πάνω από το λόφο της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, όπου η φύση έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο σκηνικό. Ένα παράξενο γεγονός για τα ελληνικά πρότυπα, ένα απέραντο δάσος από φραγκοσυκιές, έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό που βλέπουμε, μόνο, σε ξένες ερήμους.

Το ιδιότυπο αυτό “δάσος” βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Ακροναυπλίας και περιβάλλεται από θάλασσα. Οι απόκρημνοι βράχοι γεμάτοι φραγκοσυκιές κρέμονται σχεδόν κάθετα και καταλήγουν στη θάλασσα.

Στο επίπεδο της θάλασσας υπάρχει ένας καταπληκτικός περίπατος, ο λεγόμενος “Γύρος της Αρβανιτιάς”, που οι επισκέπτες περπατούν σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα υπό την σκιά αυτού του ιδιότυπου δάσους από κάκτους.

Μάλιστα έχουν αφήσει το “στίγμα” τους σε πολλούς απ’ αυτούς, χαράσσοντας πάνω τους ονόματα και ημερομηνίες. Το ελληνικό «φαρ-ουέστ» αξίζει την προσοχή μα και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.

Απολαύστε τα μαγικά πλάνα από το ταξίδι πάνω από αυτό το ιδιαίτερο «δάσος», μέσα από τα «μάτια» του haanity:

Σπερχειός ποταμός

Ο Σπερχειός ποταμός έχει εντυπωσιακές εκβολές και μπορείτε να συναντήσετε ένα «απόκοσμο» τοπίο, καθώς ο τρόπος που σχηματίζονται είναι μοναδικός.

Όλοι μας έχουμε δει εικόνες που μας προξενούν το ενδιαφέρον, εικόνες από άλλους πλανήτες, εικόνες τόσο διαφορετικές από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Στις εκβολές τους Σπερχειού ποταμού μπορείτε να «μεταφερθείτε» σε ένα μοναδικό τόπο.

Η φύση έχει αναλάβει και έχει διαμορφώσει το τοπίο σε κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα έχουμε δει και είναι απίστευτα θεαματικό. Ένα θέαμα που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο καλύτερος ζωγράφος, καθώς είναι τέτοιες οι εικόνες, τέτοια η αρμονία χρωμάτων που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Μπορείτε να απολαύσετε το μοναδικό θέαμα από το κανάλι του Up Stories:

Εκβολές Σπερχειού Ποταμού.”Ο πράσινος πλανήτης” το πιο απόκοσμο τοπίο στην Ελλάδα από  ψηλά

 

 

 

 

πηγη:travelstyle.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close